Benidorm - over wintertijd

Benidorm - over wintertijd

Romi Tweebeeke

Expo
Gratis

12:00 - 21:00 uur, ingang via Café (Marnixstraat 409)

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Benidorm - over wintertijd

Romi Tweebeeke

De eerste baby die 130 jaar gaat worden, is al geboren. Ouder worden doen we allemaal maar hoe wil jij oud worden? Gefascineerd door het proces van veroudering trok fotograaf Romi Tweebeeke, met camera en schrijfblok, in het voetspoor van de kwieke senior naar Benidorm. Vroeger een vissersstadje, nu een vakantieparadijs waar veel senioren de winter door brengen. De hoofdredenen? Sociale contacten, vitamine D en vermaak. Vandaag de dag telt Benidorm, ook wel Rollator-city en Beni-York genoemd, ruim 330 wolkenkrabbers en biedt het plek aan ruim 70 000 tijdelijke inwoners.

In een wereld van vergrijzing en de steeds stijgende levensverwachting van de mens, is het thema ouder worden relevanter dan ooit. Hoe worden we op een goeie en mooie manier oud? Door haar ontmoetingen met senioren te documenteren in tekst en beeld, hoopt fotograaf Romi Tweebeeke de negatieve beeldvorming rond ouder worden te doorbreken. Aan regisseren doet Romi niet. Met natuurlijk licht probeert ze een verhaal te vertellen. Het verhaal van de moderne ouderen: actief, zelfstandig, zelfbewust en tot op hoge leeftijd vaak maatschappelijk betrokken.

Melkweg is altijd al een biotoop voor een verscheidenheid aan subculturen geweest. Wie denkt dat subculturen alleen onder jongeren bestaan, heeft het mis! In Benidorm vind je een hele subcultuur van gebronsde, actieve senioren die goed in hun vel zitten, niet verlegen zijn om geld uit te geven en houden van plezier. Wekenlang trad Romi in de voetsporen van de Benilover, al gymmend op het strand, wandelend op de boulevard of dansend in de club. De senior in Benidorm voelt zich niet oud, zoveel is zeker. 

Romi's project werd mede mogelijk gemaakt door de werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds.