Bi Visibility Day

Bi Visibility Day

Rainbow Academy, NJR, Bi+Nederland, Tessel van Zweege

MILK

17:00 - 19:00

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Bi Visibility Day

Rainbow Academy, NJR, Bi+Nederland, Tessel van Zweege

"In Nederland hebben zo'n 1 miljoen mensen bi+ gevoelens, en vallen dus op meer dan één gender. Ontzettend veel dus! Toch voelen bi+ personen zich soms niet thuis in de hetero of lhbti+ gemeenschappen. We worden niet gezien: mensen gaan uit van homo óf hetero, denken dat het een fase is, en bi+ orientatie is nog steeds niet opgenomen in de wet algemene gelijke behandeling. Daarom delen we onze verhalen met je, zodat je ons wél ziet.

Als aannemelijke consequentie van de onzichtbaarheid of stereotyperende, beperkte zichtbaarheid van bi+ mensen, worden bi+ mensen veel vaker slachtoffer van seksueel geweld. De verschillen zijn verontrustend groot: bijna 16 procent van de biseksuele vrouwen heeft vorig jaar bijvoorbeeld fysiek seksueel geweld meegemaakt, variërend van ongewenste aanrakingen tot verkrachting. Ook zijn bi+ mensen statistisch vaker depressief en doen biseksuele vrouwen vaker dan anderen een zelfmoordpoging.

Met de campagne ‘Ik ben bi+zonder’, een samenwerking tussen jonge queer makers van de Rainbow Academy, de NJR en Bi+Nederland, willen wij bi+ verhalen openbaren om onze kleurrijke en pluriforme gemeenschap te laten zien en zo meer acceptatie te vergaren. Op trotters zullen de campagnebeelden, die linken naar de bi+ verhalen op onze website, door het land heen reizen." - Tessel ten Zweege

Foto credits: Tengbeh Kamara

Programma
17:00 Inloop met een welkomstdrankje
18:00 Paneltalk met drie panelleden en een moderator
18:30 Spoken word van Liyah Park
18:45 Gasten kunnen naar de portretten van Tengbeh Kamara kijken in MILK Café, waar die avond ook eten te verkrijgen is.

Jouw bezoek
Dit programma is gratis te bezoeken. De voertaal van dit programma is Nederlands.