Bruce Springsteen: The Legendary 1979 No Nukes Concerts (2021)

Bruce Springsteen: The Legendary 1979 No Nukes Concerts (2021)

Presented by Sony Music & Be True

Max

Prijs € 8,65

Uitverkocht

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Reserveren voor Cinevillepashouders is voor dit programma helaas niet mogelijk. Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek *** For this program a corona entry pass is required. We follow the guidelines of the government and RIVM. Here you can read what that means for your visit: www.melkweg.nl/en/yourvisit

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Bruce Springsteen: The Legendary 1979 No Nukes Concerts (2021)

Presented by Sony Music & Be True

Intro: Jos Westenberg (BeTrue)

Deze Bruce Springsteen en E Street Band-film is een volledige registratie van hun optreden tijdens het No Nukes-festival M.U.S.E. (Musicians United for Safe Energy) in Madison Square Garden in New York in 1979. Andere artiesten die ook meededen waren onder anderen Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne, Bonnie Raitt, Tom Petty en James Taylor. Voor het eerst zijn de volledige beelden van de volledige setlist van de band te zien. Maker van de film is Thom Zimny, die al eerder met Springsteen samenwerkte. Hoogtepunten zijn o.a. verises van toen nieuwe nummers als 'The River' en 'Sherry Darling', liveklassiekers als 'Badlands', 'Born To Run' en 'Thunder Road', plus covers van Buddy Holly’s 'Rave On' en een versie van 'Stay' van Maurice Williams met gastbijdragen van Jackson Browne, Tom Petty en Rosemary Butler. 

Zimny: "Een paar jaar geleden begon ik de filmarchieven van Bruce’s optredens bij de No Nukes-concerten van 1979 opnieuw te bekijken. Ik realiseerde me al snel dat dit de beste uitvoeringen en beste opnames van de band waren uit die tijd en ik heb daarom het volledige potentieel van het beeldmateriaal proberen naar voren te brengen. Ik kan zonder voorbehoud zeggen dat deze opnieuw gemixte en gerestaureerde film van negentig minuten dè standaard is voor Bruce en de E-Street."

Manager Jon landau over de film: "De jaren zeventig waren een gouden periode voor Bruce en de E-Street Band, en de legendarische No Nukes-concerten is het beste uit die tijd dat we ooit zullen horen en zien. Het is een pure rockshow van van begin tot eind. Het energieniveau is ongekend en de beheersing van het ambacht van rockmuzikant ontzagwekkend.”

 • Regisseur
  Thom Zimny
  Jaar
  2021
  Land
  VS
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  -
 • zaal open 20:00
  start introductie 20:30
  start film 21:15
 • Tweet this


Melkweg tipt