Cigdem Yuksel - A new beginning

Cigdem Yuksel - A new beginning

Expo op het Mercatorplein

Externe locatie
Gratis

De buitenexpo bevindt zich op het Mercatorplein, Amsterdam.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Cigdem Yuksel - A new beginning

Expo op het Mercatorplein

Wie ben je en wie wil je worden? En wat als je jezelf opnieuw zou moeten uitvinden? In A New Beginning werkt fotograaf Cigdem Yuksel met jongeren die, na hun vlucht naar Nederland, op zoek gaan naar hun (nieuwe) identiteit. De jongeren uiten zich met tatoeages, gedichten, rap of Instagram posts. Samen met Cigdem gingen ze op zoek naar een manier om hun verhaal te vertellen.

Cigdem vroeg hen wat zij voelen als zij terugdenken aan hun reis, als zij denken aan hun angsten, nachtmerries, het gemis van hun ouders. Welk beeld, vorm en kleur zien zij voor zich? Hoe zouden ze dat uitbeelden? Maar ze kijkt ook met de jongeren naar hun toekomst. Hoe zien ze zichzelf, nu en later? Waar halen ze kracht en plezier uit? Het resulteerde in een outdoor tentoonstelling en een serie multimediale verhalen. Ontdek de verhalen hier.

“Mensen vragen voortdurend naar mijn vluchtverhaal. Terwijl dat maar een heel klein deel van mijn leven is. Ik ben veel meer dan vluchteling. Ik heb dromen, ambities. We zijn iemand, dat willen we hiermee laten zien.” – Mo Ghandour. 

Woensdag 9 juni presenteren we een talkshow met Abdulaal Hussein, Mo Ghandour, Meron Girmay, Cigdem Yuksel en Saman Amini, onder leiding van moderator Sahar Shirzad over identiteit en zelfexpressie. Meer info hier! Van 5 t/m 25 juni is de buitententoonstelling i.s.m. de Melkweg te zien op het Mercatorplein in Amsterdam. 

Fotografie: Cigdem Yuksel 
Tekst en montage: Eefje Blankevoort/Prospektor
Samenstelling: Frederiek Biemans
Vormgeving: Studio Parkers 

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Fonds ZOZ, Free Press Unlimited, het Draagvlakactiviteitenfonds van VluchtelingenWerk Nederland, Atrium Den Haag en Movies that Matter.