15 Jaar Cinéma Arabe: Yallah! Underground (2015)

15 Jaar Cinéma Arabe: Yallah! Underground (2015)

Cinéma Arabe x Melkweg Film

Cinema
Regulier:

Prijs € 12,50

Cineville (met toeslag)

Prijs € 2,50

Gratis voor jaarleden

Geldig voor Cineville

Reserveren door Cinevillepashouders is mogelijk; zie onder 'TICKETS'. Afhalen van gereserveerde tickets kan aan de kassa van 20:30-21:15 uur. Tickets geven aansluitend toegang tot de clubavond van Poptrash!

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

15 Jaar Cinéma Arabe: Yallah! Underground (2015)

Cinéma Arabe x Melkweg Film

Cinéma Arabe viert haar 15e verjaardag in de Melkweg met één van de meest spraakmakende en geliefde films uit de catalogus van het festival: 'Yallah! Underground' uit 2015. In deze documentaire volgt regisseur Farid Eslam een aantal artiesten uit de undergroundscene in het Midden-Oosten. De film geeft een optimistisch beeld van steden als Amman, Caïro, Haifa en Ramallah, al wordt ook duidelijk dat de kritische artiesten nog altijd veel tegenstand ondervinden.

Voor de film draaien we de short 'Before I Forget' van de Syrische Razan Hassan en na afloop kan je blijven om te dansen bij Poptrash in de Upstairs.

Festival Cinéma Arabe, het podium voor Arabische film in Nederland, vertoont het beste van de hedendaagse cinema uit landen als Syrië, Irak, Egypte, Libanon, Palestina, Tunesië, Marokko, Algerije. Door de ogen van filmmakers uit een zeer diverse en dynamische regio biedt het festival een andere blik op het leven in de Arabische wereld: de blik van binnenuit. Cinéma Arabe wil zo bijdragen aan een evenwichtiger beeldvorming over de Arabische wereld en de Arabische diaspora, in het bijzonder in Nederland.

Terugkerende thema’s in de programmering zijn de gevolgen van politieke onrust, oorlog en bezetting, migratie en identiteit en family matters en de positie van vrouwen. De meeste films zijn buiten het festival niet in Nederland te zien – terwijl sommige films niet vertoond mogen worden in het land van herkomst. Sinds 2013 is Cinéma Arabe een jaarlijks festival. Cinéma Arabe is een initiatief van stichting Sphinx Art Productions.

 • Regisseur
  Farid Eslam
  Jaar
  2015
  Land
  Duitsland, UK, Egypte, Canada, VS
  Duur
  85 minuten
  Gesproken taal
  Engels, Arabisch
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this

Als bezoeker kun je aansluitend gratis naar:


Melkweg tipt