Cinemangé: Thank You For The Rain (2017)

Cinemangé: Thank You For The Rain (2017)

Melkweg x Food Cabinet x The Food Line-Up

Cinema
Regulier + Tasting:

Prijs € 15

Cineville met toeslag

Prijs € 2,50

Reserveren door Cinevillepashouders is mogelijk; zie onder 'TICKETS'. Voor deze voorstelling wordt een toeslag van €2,50 gerekend. Deze is te voldoen aan de kassa van de Melkweg. Afhalen en betalen van gereserveerde tickets kan aan de kassa van 18:00-18:45 uur.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Cinemangé: Thank You For The Rain (2017)

Melkweg x Food Cabinet x The Food Line-Up

In deze editie van Cinemangé kijken we de film Thank You For The Rain (2017) en nemen we de gevolgen van klimaatverandering onder de loep. Welke gevolgen heeft klimaatverandering op het ons voedselsysteem? En staan politieke belangen een betere wereld in de weg? 

Thank You For The Rain
In de Thank You For The Rain legt de Keniaanse boer Kisulu zijn dagelijkse leven vast met de camera die hij kreeg van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Hij neemt ons mee in de schokkende gevolgen van de klimaatveranderingen voor kleine Afrikaanse boeren en in zijn gevecht voor een betere wereld.

Spreker & hapjes
Na de film gaan we in gesprek met Betram Zagema (Oxfam Novib). Als Policy Advisor Food and Climate Change zet hij zich zowel in Nederland als wereldwijd in om klimaatverandering te beïnvloeden. We onderzoeken met hem de oorzaken en (sociale) gevolgen van klimaatverandering en zorgen dat jij de avond vol inspiratie tot klimaatactie vertrekt. En het is natuurlijk geen foodfilmavond zonder eten zelf. Daarom zijn er ook lekkere hapjes. Koop nu snel je kaartjes want er is beperkt plek!

Moderatie door Helen Kranstauber

 • Regisseur
  Julia Dahr
  Jaar
  2017
  Land
  Noorwegen, Verenigd Koninkrijk
  Duur
  87 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Engels
 • 19:00 - 19:15 | Inloop
  19:15 - 21:00 | Opening & filmvertoning (inclusief korte pauze)
  21:00 - 21:35 | Talk met Bertram Zagema (Oxfam Novib)
  21:35 | Borrel & hapjes
 • Tweet this