ClubKultur Berlin (2021)

ClubKultur Berlin (2021)

Amsterdam Dance Event 2021 - NL Première

Cinema

Prijs € 0,0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek *** For this program a corona entry pass is required. We follow the guidelines of the government and RIVM. Here you can read what that means for your visit: www.melkweg.nl/en/yourvisit

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

ClubKultur Berlin (2021)

Amsterdam Dance Event 2021 - NL Première

Sinds de val van de Berlijnse Muur wordt Berlijn beschouwd als de overtreffende trap van de clubscene. Door de pandemie is er deze industrie en subcultuur verweden, samen met hun inkomsten, bijzondere locaties en kleurrijke persoonlijkheden. Zal er een terugkeer komen, en zo ja, welke nieuwe vorm van clubcultuur zal er dan ontstaan? Welke invloed heeft het sluiten van de clubs op de mentale gezondheid van hen voor wie clubs niet alleen waren om te feesten, maar ook een werkplek of ruimte waar ze zichzelf konden zijn zonder oordelen? In de kritische documentaire van regisseurs Leonie Gerner en Andrea Schumacher komen op hoog tempo clubexploitanten, muzikanten, dj's en psychologen aan het woord, en is veel nog niet eerder vertoond beeldmateriaal uit de clubs te zien.

Na een première-tour langs Berlijnse clubs als About Blank, Watergate, Ritter Butzke en Sisyphos, is de film nu voor het eerst te zien in Nederland tijdens ADE. De vertoning is gratis toegankelijk, als steuntje in de rug tijdens het lange wachten op ook de terugkeer van de Amsterdamse clubcultuur. 

Voor de film vertonen we een kort filmpje over Boogieland Foundation. gedeeltelijk fictie, gedeeltelijk documentair - om het gevoel en de gedachte achter de publieke bokszakken over te brengen. In het kort is hun missie: gratis boksen voor iedereen zodat je lekker in je vel zit en sterk in je schoenen staat. Sport zou inkomensonafhankelijk toegankelijk moeten zijn voor alle Amsterdammers. Klik hier voor info over het project.

 • Regisseur
  Leonie Gerner & Andrea Schumacher
  Jaar
  2021
  Land
  Duitsland
  Duur
  90 minuten
  Gesproken taal
  Duits
  Taal ondertiteling
  Engels
 • 21:15 start film
  22:45 einde film
 • Tweet this


Melkweg tipt