Cool Japan Anime: Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone (2007)

Cool Japan Anime: Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone (2007)

Melkweg x Tropenmuseum

Cinema
Regulier:

Prijs € 11

Gratis voor Cineville

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Reserveren door Cinevillepashouders is mogelijk; zie onder 'TICKETS'. Afhalen van gereserveerde tickets kan aan de kassa van 19:00-19:45 uur.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Cool Japan Anime: Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone (2007)

Melkweg x Tropenmuseum

In het kader van de tentoonstelling 'Cool Japan' brengen we samen met Tropenmuseum elke maand de beste anime naar het grote doek. Van cultklassiekers voor de rasechte otaku, tot eigentijdse meesterwerken van bekende producenten zoals Studio Ghibli.

Evangelion is het levenswerk van animator Hideaki Anno en bestaat uit drie delen die ook prima als stand-alone te kijken zijn. In deze eerste moeten reusachtige vechtrobots de mensheid redden van de Angels, angstaanjagende wezens die in alle dimensies de aarde aanvallen. Maar Evangelion is meer dan metaal vs monster: zware filosofische gesprekken en existentialistische angsten zijn net zo belangrijk als de visueel verpletterende mecha-actie. 

Met inleiding door Rik Herder, tentoonstellingsmaker bij het Tropenmuseum en verantwoordelijk voor de expo Cool Japan.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek dan ook de tentoonstelling ‘Cool Japan’ in het Tropenmuseum, te zien t/m 1 september. Tegen inlevering van je ticket voor ‘Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone’ of ‘Nausicaä of the Valley of the Wind’ krijg je nu een tweede entreebewijs gratis!

 • Regisseur
  Ideaki Anno, Kazuya Tsurumaki, Masayuki
  Jaar
  2007
  Land
  Japan
  Duur
  110 minuten
  Gesproken taal
  Japans
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this