Cool Japan Anime: Kiki’s Delivery Service (1989)

Cool Japan Anime: Kiki’s Delivery Service (1989)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 10,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 19:45 tot 21:00 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Cool Japan Anime: Kiki’s Delivery Service (1989)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Na de succesvolle reeks in het kader van de tentoonstelling 'Cool Japan' gaan we samen met Tropenmuseum door met het brengen van de beste anime naar het grote doek. Rond de nieuwe expositie ‘What A Genderful World’ vertonen we een reeks anime met sterke vrouwelijke hoofdrollen van studio’s als Ghibli en Chizu. 

'Kiki’s Delivery Service' van Studio Ghibli’s Hayao Miyazaki gaat over een heks die net 13 jaar oud is geworden. Zoals altijd bij heksen gaat ze op haar 13e weg van huis om zelfstandig te worden. Als ze eenmaal een stad heeft gevonden waar ze wil gaan wonen merkt ze dat het lastig is om zich daar te vestigen en haar beroep uit te oefenen.

Wil je verder in de wereld van gender duiken? Bezoek dan ook de tentoonstelling ‘What A Genderful World’ in het Tropenmuseum.

Met inleiding van Philo Ouweleen, een Japanoloog met brede interesse, gespecialiseerd in Japanse kunst en media. Koestert in haar hart een speciale plek voor de animatiefilms van studio Ghibli. Werkzaam in de culturele sector.

 • Regisseur
  Hayao Miyazaki
  Jaar
  1989
  Land
  Japan
  Duur
  103 minuten
  Gesproken taal
  Japan
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this