Cool Japan Anime: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)

Cool Japan Anime: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)

Melkweg x Tropenmuseum

Cinema
Regulier:

Prijs € 11

Uitverkocht

Gratis voor Cineville

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Gratis voor We Are Public

Reserveren door Cinevillepashouders is beperkt mogelijk; zie onder 'TICKETS'. Afhalen van gereserveerde tickets kan aan de kassa van 17:15-18:45 uur.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Cool Japan Anime: Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)

Melkweg x Tropenmuseum

In het kader van de tentoonstelling 'Cool Japan' brengen we samen met Tropenmuseum elke maand de beste anime naar het grote doek. Van cultklassiekers voor de rasechte otaku, tot eigentijdse meesterwerken van bekende producenten zoals Studio Ghibli.

'Nausicaä' is de eerste film van Miyazaki en is een schitterend vormgegeven eco-fabel over de strijd tussen mens en natuur. In een verre toekomst bedreigen reusachtige insecten de laatste restjes mensheid. Als enige gelooft de stoere prinses Nausicaä dat de band tussen mens en natuur te herstellen is. Met het epische verhaal, de stoere heldin, de bizarre wezens en oogverblindende animaties behoort deze film tot de beste van alle Ghibli's.

Met inleiding van Philo Ouweleen (Camera Japan Festival), een Japanoloog met brede interesse, gespecialiseerd in Japanse kunst en media. Koestert in haar hart een speciale plek voor de animatiefilms van studio Ghibli. Werkzaam in de culturele sector.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Bezoek dan ook de tentoonstelling ‘Cool Japan’ in het Tropenmuseum, te zien t/m 1 september. Tegen inlevering van je ticket voor ‘Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone’ of ‘Nausicaä of the Valley of the Wind’ krijg je nu een tweede entreebewijs gratis!

 • Regisseur
  Hayao Miyazaki
  Jaar
  1984
  Land
  Japan
  Duur
  118 minuten
  Gesproken taal
  Japans
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this