Cool Japan Anime: Perfect Blue (1997)

Cool Japan Anime: Perfect Blue (1997)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 10,50

Tickets

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 19:30 tot 20:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Cool Japan Anime: Perfect Blue (1997)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Inleiding: Rik Herder

Na de succesvolle reeks in het kader van de tentoonstelling 'Cool Japan' gaan we samen met Tropenmuseum door met het brengen van de beste anime naar het grote doek. Rond de nieuwe expositie ‘What A Genderful World’ vertonen we een reeks anime met sterke vrouwelijke hoofdrollen van studio’s als Ghibli en Chizu. 

'Perfect Blue' van Satoshi Kon voor Madhouse gaat over Mima, een beroemdheid in de muziekwereld. Omwille van haar carrière besluit ze haar meidenband te verlaten en een start te maken als actrice. Vele fans zijn vanzelfsprekend helemaal niet blij met haar besluit, evenals iemand uit haar directe omgeving. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen en komt Mima flink in de problemen.

Met inleiding van Rik Herder, tentoonstellingsmaker bij het Tropenmuseum en verantwoordelijk voor de expo Cool Japan.

Wil je verder in de wereld van gender duiken? Bezoek dan ook de tentoonstelling ‘What A Genderful World’ in het Tropenmuseum. Op vertoon van je filmticket krijg je nu een tweede entreebewijs gratis! 

 • Regisseur
  Satoshi Kon
  Jaar
  2013
  Land
  Japan
  Duur
  90 minuten
  Gesproken taal
  Japan
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this
Perfect Blue - Trailer


Melkweg tipt