Cool Japan Anime: The Cat Returns (2002)

Cool Japan Anime: The Cat Returns (2002)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 10,50

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Gratis voor jaarleden

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders en jaarleden is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 18:30 tot 19:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Cool Japan Anime: The Cat Returns (2002)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Na de succesvolle reeks in het kader van de tentoonstelling 'Cool Japan' gaan we samen met Tropenmuseum door met het brengen van de beste anime naar het grote doek. Rond de nieuwe expositie ‘What A Genderful World’ vertonen we een reeks anime met sterke vrouwelijke hoofdrollen van studio’s als Ghibli en Chizu. 

'The Cat Returns' van Studio Ghibli's Hiroyuki Morita gaat over het schoolmeisje Haru die een kat redt die bijna werd overreden door een auto. Tot haar verbazing staat het dier op en bedankt haar. Haru is perplex maar haar moeder herinnert haar aan een vergelijkbaar voorval van toen ze nog klein was. 's Avonds blijkt er een processie van katten op straat plaats te vinden.

Wil je verder in de wereld van gender duiken? Bezoek dan ook de tentoonstelling ‘What A Genderful World’ in het Tropenmuseum. Op vertoon van je filmticket krijg je nu een tweede entreebewijs gratis! 

Deze film is gratis voor Subbacultcha-leden. Lid worden kan hier

 • Regisseur
  Hiroyuki Morita
  Jaar
  2002
  Land
  Japan
  Duur
  75 minuten
  Gesproken taal
  Japan
  Taal ondertiteling
  Engels
 • zaal open 19:30
  start film 20:00
 • Tweet this
The Cat Returns - Official Trailer