Cool Japan Anime: The Tale Of The Princess Kaguya (2013)

Cool Japan Anime: The Tale Of The Princess Kaguya (2013)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Cinema
voorverkoop:

Totaalprijs € 10,50

Tickets

Cineville gratis

Totaalprijs € 0

deurverkoop

Totaalprijs € 11

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 19:30 tot 20:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Cool Japan Anime: The Tale Of The Princess Kaguya (2013)

Melkweg x Tropenmuseum - What A Genderful World

Na de succesvolle reeks in het kader van de tentoonstelling 'Cool Japan' gaan we samen met Tropenmuseum door met het brengen van de beste anime naar het grote doek. Rond de nieuwe expositie ‘What A Genderful World’ vertonen we een reeks anime met sterke vrouwelijke hoofdrollen van studio’s als Ghibli en Chizu. 

'The Tale Of The Princess Kaguya' van Studio Ghibli's Isao Takahata is een geanimeerde interpretatie van het 10de-eeuwse Japanse sprookje 'Taketori monogatari', een van de oudste Japanse teksten. ​Een oude man vindt op een dag een baby in een stralende bamboeplant. Het jonge meisje, gezegend met een uitzonderlijke schoonheid, blijkt later een prinses van buitenaardse komaf te zijn.

Wil je verder in de wereld van gender duiken? Bezoek dan ook de tentoonstelling ‘What A Genderful World’ in het Tropenmuseum. Op vertoon van je filmticket krijg je nu een tweede entreebewijs gratis! 

 • Regisseur
  Isao Takahata
  Jaar
  2013
  Land
  Japan
  Duur
  137 minuten
  Gesproken taal
  Japan
  Taal ondertiteling
  Engels
 • Tweet this
The Tale of The Princess Kaguya Official US Release Trailer #1 (2014) - Studio Ghibli Film HD


Melkweg tipt