DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm

DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm

Play Afrika Bambaataa

Max
€ 20 + lidmaatschap

Dit programma is onderdeel van de We Are Public selectie.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm

Play Afrika Bambaataa

Onder de naam 'Renegades of Rhythm' komen DJ Shadow en Cut Chemist naar Amsterdam voor een vinyl-only tour. De tour is eerder dit jaar gestart in de VS en Canada en wordt uitgebreid naar Europa wegens groot succes. De tour is geheel opgedragen aan Afrika Bambaataa en zijn grootse invloed op het genre hiphop. Dit betekent dat de DJ's zich geheel toeleggen op het draaien van platen van deze "Master of Records". Het aantal platen uit zijn invloedrijke collectie wordt geschat op maar liefst 40.000. Deze unieke show zal een bijzonder programma hebben met meerdere draaitafels en moderne visuals!

Over DJ Shadow
Josh Davis, beter bekend als DJ Shadow, wordt gezien als een van de meest invloedrijke en innovatieve artiesten van de laatste 20 jaar. Wereldwijd staat hij bekend als de grondlegger van experimentele hiphop onder het label 'Mo’ Wax'. Zijn debuutalbum 'Endtroducing' werd door Time Magazine gezien als een van de 100 beste albums sinds 1954. Zijn visueel aantrekkelijke live optredens staan zelfs genoteerd in de Beatport ‘Top 10 DJ shows of all time’. Recentelijk bracht bij een verzameling van zijn beste platen uit onder de naam 'Reconstructed: The Best of DJ Shadow'.

Over Cut Chemist
Cut Chemist richtte de succesvolle hiphopgroup 'Jurassic 5' op en maakte deel uit van de Latin funk band 'Ozomatli'. Met DJ Shadow bracht hij baanbrekende mix series uit met releases zoals 'Brainfeeze' en 'Product Placement'. In 2004 verliet hij Jurassic 5 en kwam hij met een solo album, uitgebracht door Warner Bros: 'The Audiences Listening'. Hierop kwam zijn talent als rap producer en instrumentalist goed naar voren. De single 'Whats the Altitude' werd zelfs een van de best bekeken video’s op YouTube in 2006.

  • 20:00 zaal open
    21:00 DJ Shadow & Cut Chemist: Renegades of Rhythm
  • Tweet this
w/ Afrika Bamabaataa
Tour artwork
DJ Shadow
Cut Chemist

Melkweg tipt