Daby Touré
Daby Touré

Daby Touré

OZ
€ 10 + lidmaatschap

Gratis voor jaarleden

Tickets en lidmaatschappen voor het afgelaste optreden van Youssou N'Dour in The Max blijven geldig voor dit optreden en kaartkopers krijgen het verschil (= 23,-) in ticketprijs terug bij de kassa.

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Daby Touré

De uit Mauritanië afkomstige muzikale duizendpoot Daby Touré bracht in 2004 het veelgeprezen album ‘Diam’ uit op het Real World label van Peter Gabriel en verzorgde dat jaar het voorprogramma van zijn ‘Still Growing Up’ tour. Daby heeft samengewerkt met vele muzikanten, waaronder Maxime Le Foristier, Souad Massi, Enzo Avitabile en Skip McDonald. Met zijn prachtige stem, subliem gitaarwerk en aanstekelijke nummers weet Touré zijn publiek keer op keer te verrassen. Onlangs verscheen zijn nieuwe album 'Amonafi’, ditmaal op het label Cumbancha (Idan Raichel, Habib Koité, Sierra Leone's Refugee All Stars). Luister vast naar de eerste single 'Oma'.

Als kind speelde Daby Touré stiekem op de gitaar van zijn vader en luisterde hij op de radio naar Bob Marley,  Dire Straits en Stevie Wonder. Zijn vader wilde er niets van weten dat de kleine Daby - die opgroeide in Mali en Mauritanië - van muziek zijn beroep zou maken. Maar toen vader Touré zijn achttienjarige zoon meenam naar Parijs was er geen weg meer terug: Daby Touré raakte verslaafd aan de levendige jazz-scene van de Franse hoofdstad met muzikanten als Joe Zawinul en Pat Metheny. Met zijn neef Omar experimenteerde Touré - volledig autodidact - in Parijs op de grens van jazz en Afrikaanse muziek. Al gauw viel zijn talent op en na twee platen bij het label van Peter Gabriel, is Daby Touré een gevierd internationaal artiest. Zijn sterke composities zijn het beste te omschrijven als Afrikaanse pop. De fluwelen stem en grote muzikaliteit van deze singer-songwriter maken van hem een aimabel en charismatisch vertolker.


Melkweg tipt