David Byrne’s American Utopia (2020)

David Byrne’s American Utopia (2020)

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11,00

Verplaatst

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Geldig voor Cineville

Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn de maatregelen opnieuw aangescherpt met betrekking tot het organiseren van evenementen. Om deze reden is het helaas niet mogelijk om dit programma op deze datum te laten plaatsvinden en zijn we genoodzaakt het te verplaatsen naar een nog nader te bepalen datum. Kaarten en lidmaatschappen blijven geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers ontvangen een mail zodra deze nieuwe datum bekend is, in dit bericht is ook meer informatie te vinden over wat te doen bij verhindering.

Let op: dit evenement is verplaatst

David Byrne’s American Utopia (2020)

Het uitbundige en intrigerende concert American Utopia van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne verlichtte vorig jaar Broadway met Byrnes kenmerkende, ritmische en inspirerende nummers. Hij werkte hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeerde zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld.

Regisseur Spike Lee (Do The Right Thing, BlacKkKlansman) bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren. David Byrne’s American Utopia roept ons allen op om na te denken, te verbinden en mee te dansen. Het muzikale meesterwerk zet aan tot nadenken en geeft ons precies wat we in deze tijd nodig hebben. 

​Met onder andere Talking Heads-klassiekers als “Burning Down the House”, “Road to Nowhere” en “Once in a Lifetime”, maar ook nieuwe nummers als “Here” en een indrukwekkende cover van Janelle Monáe’s “Hell You Talmbout”. Bij het laatstgenoemde nummer zingt de band de namen van zwarte Amerikanen die zijn overleden door politiegeweld. Spike Lee’s krachtige beelden brengen de registratie naar het nu.

 • Regisseur
  Spike Lee
  Jaar
  2020
  Land
  VS
  Duur
  105 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • 18:30 - Zaal open
  19:00 - Start film
  20:45 - Einde film
 • Spotify
 • Tweet this
American Utopia (2020) Official Trailer | Trailblazers


Melkweg tipt