LITTLE BIG / De Likt

LITTLE BIG / De Likt

OZ
€ 17,50 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

LITTLE BIG / De Likt

Met meer dan 100 shows was 2016 een bizar jaar voor De Likt. De Rotterdammers bliezen de grassprieten met wortel en al van de festivalweides van o.a. Paaspop, Lowlands en Zwarte Cross en ook de daken van de clubs waren bepaald niet veilig. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky garnering van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontwikkelde de groep een geheel eigen geluid.  Het grote publiek kent De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams Met Me' en hun eerste single en clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’.
 
De Likt deelt deze avond het podium met Little Big. Vorig jaar werd de show
van de groep afgelast door ziekte van een van de leden, maar dit voorjaar gaan ze weer onfris en fruitig in de herkansing. ​Little Big brengt een radicaal ander geluid uit Rusland. Keiharde raverap tracks, met even bizarre als briljante clips, laten een rauw en lelijk beeld zien van Rusland. ‘Het Russische antwoord op Die Antwoord’ stond eerder al op Lowlands en zette ook de OZ compleet op z'n kop. 
 
Alle Russische clichés worden in de zeik genomen, van folk dansers tot hooligans en Pussy Riot. En wodka voert de boventoon. Het is bizar, keihard en rechtstreeks van de straat. De gelijkenis tussen Little Big en Die Antwoord is overduidelijk. Maar Little Big is geen simpele rip-off, eerder een logisch vervolg op de succesvolle Zuid-Afrikaanse groep. De mix van rauwe raps, harde rave beats en de energie van gypsy-punk is verslavend, de teksten en clips zijn fascinerend. Little Big brengt geen grote thema’s maar de harde realiteit, geen mensenrechten maar wodka en geen debat maar een stomp in je gezicht.

De Melkweg stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

Liveurope support verschillende concertzalen bij het promoten van opkomende Europese artiesten.
Het platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

Wie zijn de Liveurope members?
Liveurope brengt internationale zalen dichter bij elkaar binnen Europa. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent en hun internationale reputatie. 

De Likt
Little Big


Melkweg tipt