De Nationale Opera presenteert Goud!

De Nationale Opera presenteert Goud!

SPROOKJE VAN GRIMM ALS AANSTEKELIJKE OPERA (4+)

Upstairs
Standaard:

Prijs € 14,50

Afgelast

CJP/Jeugdkorting/Stadspas

Prijs € 12

Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus helaas geen doorgang vinden en helaas is het niet gelukt een vervangende datum te vinden. Kaartkopers ontvangen een bericht over de verdere afwikkeling van gekochte tickets.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

De Nationale Opera presenteert Goud!

SPROOKJE VAN GRIMM ALS AANSTEKELIJKE OPERA (4+)

Een slagwerker en een zangeres spelen en zingen het sprookje over de tovervis die ál je wensen vervult. Goud! is aanstekelijk muziektheater voor kinderen, over veel verlangen, alles krijgen en tóch niet genoeg hebben.

Het verhaal
Jacob woont met zijn vader en zijn moeder bij de zee, in een kuil onder een oude boom. Op een dag vangt hij een heel bijzondere vis. Het beestje kijkt hem met zwarte oogjes aan en smeekt: ‘Gooi mij terug en laat me leven,wat je wenst zal ik je geven!’ Jacobs ouders weten wel wat ze moeten vragen. Een warme deken voor de nacht. Een echt bed. Een huisje. Ze krijgen alles wat ze wensen, maar echt gelukkig zijn ze niet. Keer op keer moet Jacob terug naar zee met nieuwe wensen. Maar ziet de vis er nou elke keer een beetje zwakker uit? En waarom begint de zee steeds wilder te kolken? 

De makers
Nieuwe Nederlandse versie na Europees succes Componist Leonard Evers en librettist Flora Verbrugge schreven Goud! in 2012 voor Theater Sonnevanck. De jeugdopera werd een internationaal succes: verschillende operahuizen in Europa zetten hem op hun repertoire. Sophie de Lint, directeur van De Nationale Opera, leerde het werk kennen tijdens haar vorige baan als artistiek directeur van Opernhaus Zürich. Ze kwam naar Amsterdam met de wens om de Goud! ook hier te kunnen vertonen. En zo keert de opera terug naar Nederland, in een gloednieuwe productie. Coproductie met Opera Zuid Voor De Nationale Opera schreef Leonard Evers ook de peuteropera Kriebel, die na uitverkochte voorstellingen vorig seizoen in oktober 2020 in ons theater te zien is.