Dekmantel Connects

Dekmantel Connects

Films

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 5,75

Afgelast

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma kan vanwege de maatregelen rondom het coronavirus helaas geen doorgang vinden en helaas is het niet gelukt een vervangende datum te vinden. Kaartkopers ontvangen per mail bericht over de verdere afwikkeling van gekochte tickets.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Dekmantel Connects

Films

RE:VIVE & Dekmantel present Scores III w/ Interstellar Funk & Sjoerd Martens & Guenter Råler / Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland story (2019)

Van 14 tot 23 december biedt Dekmantel Connects een zorgvuldig geselecteerd online programma aan, vol workshops, livesets, interviews en films. Het filmprogramma is ook in Melkweg Cinema te bekijken.

Dekmantel x RE:VIVE: Scores III
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid's initiatief RE:VIVE en Dekmantel hebben hun krachten voor de derde keer gebundeld om artiesten uit te nodigen om nieuwe muziek te maken voor een selectie Nederlandse archieffilms. Dit jaar werkte Artificial Dance's labelbaas Interstellar Funk samen met de Nederlandse visueel kunstenaar Sjoerd Martens en de Amsterdam wonende visueel kunstenaar en componist Guenter Råler. Na de screening is er een Q&A, gemodereerd door Gregory Markus.

Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story (2019)
De folkjazzplaten die Beverly Glenn-Copeland (1944) begin jaren zeventig opnam, bleven vrijwel onopgemerkt, evenals het album met elektronische newagemuziek dat hij in 1986 uitbracht op een cassette: Keyboard Fantasies. Drie decennia later werd het herontdekt door een Japanse platenverzamelaar en opnieuw uitgebracht.

​Vanaf het begin van zijn carrière was Glenn-Copeland een buitenbeentje: de enige gekleurde student klassieke muziek op het Canadese McGill-conservatorium en een van de weinige openlijk homoseksuelen daar, in een tijd, begin jaren zestig, dat dat nog strafbaar was. Glenn-Copeland leefde lange tijd als lesbische vrouw, tot het besef kwam dat hij transgender was. De zachtaardige, innemende Glenn-Copeland vertelt in de film onder meer over de fricties met zijn ouders, maar ook over de spirituals die zijn moeder hem leerde. Daarnaast is te zien hoe hij op 74-jarige leeftijd eindelijk erkenning krijgt voor zijn muziek: hij treedt op voor volle zalen, onder meer op het Utrechtse festival Le Guess Who? De film is ook online te zien (alleen in NL).

 • Regisseur
  Posy Dixon
  Jaar
  2020
  Land
  VS
  Duur
  60 min (2x) + 20 min (Q&A)
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • 20:30 - Zaal open
  21:00 - Start programma
  23:30 - Einde programma
 • Tweet this
Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story – trailer | IFFR 2020


Melkweg tipt