Devil's Pie - D'Angelo (2019)

Devil's Pie - D'Angelo (2019)

Presented by Wicked Jazz Sounds

Cinema

Prijs € 11

Uitverkocht

Cineville

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Deze voorstelling is uitverkocht, via ons officiële verkoopkanaal Ticketmaster zijn geen tickets meer verkrijgbaar. LET OP: er zijn veel oplichters actief op de diverse doorverkoopkanalen. We raden aan alleen tickets over te kopen van een persoon die je kent. Tickets geven op vertoon een maand lang gratis toegang tot de clubavond van Wicked Jazz Sounds.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Devil's Pie - D'Angelo (2019)

Presented by Wicked Jazz Sounds

Om te vieren dat Wicked Jazz Sounds nu elke zondag te gast is in de Melkweg presenteren wij samen met hen elke maand bijzondere muziekfilms. We selecteren de beste jazz-, soul- en funkdocu's, voorafgegaan door een korte inleiding. Tickets geven een maand lang 1x gratis entree tot de clubavond!

Deze zondag staat in het teken van de muziek van D’Angelo met de nieuwe documentaire 'Devil’s Pie' en ’s nachts in de clubnacht een saluut aan één van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene, die met zijn albums 'Brown Sugar' (1995) en 'Voodoo' (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement. Met introductie door regisseur Carine Bijlsma.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album 'Black Messiah'. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster, wat zich uitte in meerdere tragedies en keerpunten in zijn leven. Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Zij neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia, waar hij opgroeide in de kerk van zijn grootouders, de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich meebrengt. Wat volgt is een spiritueel en bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie die toevallig ook een wereldster is...

 • Regisseur
  Carine Bijlsma
  Jaar
  2019
  Land
  NL
  Duur
  84 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • Spotify
 • Tweet this
D'Angelo - Devil's Pie


Melkweg tipt