DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

muziek – film – installaties - comedy – performance – proza & poezie - clubnacht

OZ, Expo, Upstairs Bar, Upstairs, Cinema

Prijs € 17,05*

CJP

Prijs € 11,35

Gratis voor jaarleden

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

DIP FEST – met O.A. LUCKY FONZ III, JOARDY FILM, ARP FRIQUE EN STIPPENLIFT

muziek – film – installaties - comedy – performance – proza & poezie - clubnacht

Met o.a. LUCKY FONZ III / STIPPENLIFT / JOARDY FILM / ARP FRIQUE / ANNE-FAY / TEUN VONK - THE PHYSICAL MIND / SLAA'S LITERATURE LEED NIGHT / LISA OSTERMANN - SFEERSPONS / COMEDIANS JANNEKE DE BIJL en BUGRA GEDIK / MIXING EMOTIONS met JOOST VAN BELLEN & ST. PAUL.

21 december, de kortste dag van het jaar en tevens de start van de winter. Winterdipgevoeligen zuchten: monter de feestdagen in met de kerstledlampslingers alvast in de kozijnen of somberen op de bank met een romcom en glühwein? Melkweg biedt uitkomst met DIP FEST: een festival als lichtpunt in donkere dagen met een programma vol muziek, comedy, performances, installaties, films, kunst, literatuur en comfort food. Artiesten en kunstenaars uit verschillende disciplines tonen werk over het thema; melancholie en misère worden op tragikomische wijze omarmd in plaats van verhuld. 

Bekijk hier het blokkenschema

Beleef met gelijkgestemden of nieuwsgierigen de winterblues, steek je licht op en kom met een gerust hart uit de DIP-kast en zwelg troostrijk mee. Gedeelde smart is halve smart! 

LUCKY FONZ III
Dat Lucky Fonz III, een van Nederlands meest geliefde en invloedrijke live-artiesten, een deskundige is op het gebied van pshychische stoornissen is bij menigeen bekend, en mag daarom natuurlijk niet ontbreken op Dip Fest! 

MELKWEG x JOARDY FILM: HUILON
Acteur Jim Deddes en vriend en regisseur Jan Hulst gaan met Cesar Majorana in gesprek over het werk van Joardy Film, inspiratie en de tragiek in komedie. Voor de gelegenheid vertonen wij de beste en relevantste shorts van Joardy Film.

STIPPENLIFT
Stippenlift is het alter-ego van zanger en producer Hugo van de Poel. Zelf noemt hij de muziek d e p r i w a v e, wat wellicht al voldoende zegt. De zwaarmoedige teksten over huilen, leed en depressie worden omlijnd met elektronische muziek zonder opsmuk. Zijn optreden op DIP FEST zal in het teken staan van zijn EP 'Zielige Kerst'.

JANNEKE DE BIJL EN BUGRA GEDIK
Vast Comedytrain-lid Janneke de Bijl studeerde filosofie, maar verwerkt tegenwoordig op het podium dat het leven zinloos is. De brutale stadsjongen Bugra Gedik spuwt rauwe, introspectieve comedy met een filosofisch randje. 

TEUN VONK
Lichaam en geest ontspannen door tussen twee lichte zachte luchtkussens te liggen. De installatie van kunstenaar Teun Vonk biedt een bijzondere gewaarwording waarbij in korte tijd de ervaring van stress en onrust kan verdwijnen. Niet alleen de deelnemer, maar ook toeschouwers voelen het positieve effect.

ANNE-FAY
Een ongepolijste mix van gospel, soul en hiphop die leunt op een donkere periode die achter haar ligt. Van ingetogen warm tot aan rauwe uithalen die je raken.

ARP FRIQUE:
Schud alle sores even van je af tijdens de exotische en funky show van Arp Frique! The only way is up!

PHYGITAL YOGA
Yoga voor in de digital age. Verwacht de duckface als oefening, de Netflix and Chill en de downward facing call. Een interactieve performance van buurmen, een Haags kunstenaarsduo 'crashing browsers since 2012'.

LISA OSTERMANN - SFEERSPONS
Een show vol dure special effects en een tragisch dieptepunt op driekwart. Met een goed orkest, een aantal levende dieren en een dansgroep. Voor zover dat kan in je eentje. 

MELKWEG x GO SHORT
De kortste dag van het jaar is de dag van de korte film. Go Short Film Festival heeft voor Melkweg Cinema een speciale DIP FEST-selectie gemaakt met de mooiste nieuwe korte films die passen binnen het thema: Whateverest van Kristoffer Borgli (NO), The Burden van Niki Lindroth von Bahr (SE) en Bladgoud van Vincent Tilanus (NL).

LITERATUUR LEED NIGHT
In deze Late Night estafettevoorstelling reflecteren vijf schrijvers in columns, poëzie en proza op het thema leed. Depressie, burn-out, rouw, verslaving, een gebroken hart: hoe gaat een schrijver daarmee om? Met: Cesar Majorana, Helena Hoogenkamp, Bregje Hofstede, Vrouwkje Tuinman en Erik Jan Harmens. Programma van SLAA.

Wegens omstandigheden heeft Marieke Lucas Rijneveld helaas moeten afzeggen.

VIRTUAL DELIGHTS
'Een virtueel paradijs', of misschien 'een nieuwe Tuin van Eden', dat zijn de eerste gedachten die bij je opkomen als je deelneemt aan de interactieve virtual reality installatie Virtual Delights van Van der Meule. In haar werk maakt ze ons bewust van verschillende maatschappelijke thema’s door ons een actief onderdeel van haar virtuele werelden te maken. 

JOOST VAN BELLEN & ST. PAUL: MIXING EMOTIONS 
Valley low. Mountain high. Their manic dj-set will tear us apart. Apocalypse now!

  • 19:00 deur open
    19:15 aanvang
  • Tweet this

Melkweg tipt