• Concert

dox 25: New Cool Collective / Steffen Morrison

Support: Marlon Pichel en Hi Hawaii

Max OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 28,75
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 zaal open 20:30 Hi Hawaii 21:45 New Cool Collective Big Band

Het Amsterdamse muziekbedrijf Dox viert dit jaar zijn 25 jarig bestaan. Dox werkte de afgelopen jaren aan carrières van toonaangevende artiesten als Benny Sings, Benjamin Herman, New Cool Collective en Reinier Baas. Ter ere van het 25-jarig bestaan cureert Dox op 20 mei een avond in ons pand. Tijdens deze feestelijke avond neemt Dox de gehele Melkweg over met een speciaal programma gevuld met special guests, hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar en natuurlijk heel veel muziek. Met onder meer een unieke show van de New Cool Collective Big Band en een show van soulzanger Steffen Morrison waarvoor hij een aantal special guests meeneemt. 

---LINE UP---

MAX: New Cool Collective Big Band 
De 19-koppige New Cool Collective Big Band maakt rond de eeuwwisseling furore met de legendarische Big Mondays. Tijdens deze maandelijkse clubavond in onder andere Rotterdam en Amsterdam speelt de groep haar bekende dansbare mix van jazz, soul, cumbia en Afrikaanse muziek. New Cool Collective gebruikt de drukbezochte avonden om nieuwe composities uit te proberen, wat uiteindelijk in de albums 'Big' en 'Big Band LIVEresulteerde. De band is bewust samengesteld uit allerlei soorten musici en verschillende scenes.

OZ: Steffen Morrison
Voor Steffen Morrison betekende zijn deelname aan The Voice of Holland het definitieve startschot van zijn muzikale carrière. Nadat hij in 2016 zijn EP 'Just Another Man' uitbrengt gaat het hard, en zijn single 'Old Enough to Know Better' wordt verkozen tot Top Song op NPO Radio 2. In zijn nieuwste album 'Soul Revolution' gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden.