Wijsgerig festival DRIFT x De Amsterdamse Naaktkalender

Wijsgerig festival DRIFT x De Amsterdamse Naaktkalender

Joke de Wolf, Ype de Boer en Marli Huijer

Expo
Uitverkocht

Toegang = gratis, maar reserveer je plekje via de ticketknop Ingang via MILK (Marnixstraat 409)

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Wijsgerig festival DRIFT x De Amsterdamse Naaktkalender

Joke de Wolf, Ype de Boer en Marli Huijer

DRIFT is een jaarlijks terugkerend filosofisch festival te Amsterdam. Georganiseerd door een wisselende groep studenten hoopt DRIFT elk jaar weer de bezoeker te verrassen en wellicht te verlichten. Maar nu eerst, DRIFT x Stadman.Lara. Deze avond kan je verschillende ideeën rondom naaktheid, erotiek en kunst horen en wellicht verandert of versterkt dit jouw kijk op de expositie!

Met Joke de Wolf  en haar betoog tegen morele censuur door het museum. Marli Huijer stelt de vraag: hoe naakt kan het zelf zijn in contact met de ander? Ype de Boer buigt zich met ons over de vraag wat wij precies zien, als wij naaktheid zien?

Toegang is gratis, maar reserveer een plekje via de ticketknop.

Joke de Wolf
Joke de Wolf is kunsthistoricus en kunstjournalist. In februari 2018 publiceerde Trouw haar essay 'Laat zien die viezigheid', een betoog tegen morele censuur door het museum. Want wie bepaalt die moraal nu eigenlijk?

Marli Huijer
Marli Huijer, voormalig denker des vaderlands en hoogleraar publieksfilosofie in Rotterdam, publiceerde in 2018 haar boek Beminnen - nieuw licht op seksuele vrijheid. Zij vraagt ons, met de ideeën van Foucault ter ondersteuning: hoe naakt kan het zelf zijn in contact met de ander?

Ype de Boer
In Augustus 2019 verscheen het erotisch experiment, het tweede boek van Ype de Boer. Op zoek naar de grenzen van onze moderne erotische leefwereld. Met ons vraagt hij wat wij precies zien, als wij naaktheid zien? Welke ideeën kleden dan onze ervaring van naaktheid aan?

Naast lezingen, interviews en debatten omvat Drift normaliter een rijk cultureel (rand)programma. Komend jaar zal rond het einde van april de veertiende editie van DRIFT gebeuren. Met in de weken daarvoor film en filosofie-avonden in samenwerking met De Uitkijk. 

  • 20:00 deur open
    20:30 start programma
  • Tweet this