Enclose & Pride Photo Award

Enclose & Pride Photo Award

ihkv Amsterdam Gay Pride

Expo
Gratis

wo t/m zo, 12:00 tot 21:00 uur, ingang via Melkweg Café (Marnixstraat 409)

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Enclose & Pride Photo Award

ihkv Amsterdam Gay Pride

Prins de Vos

Enclose is het fotografisch dagboek van de Vos en zijn vriend. Sinds 2012 fotografeert hij zijn relatie en de ondergang daarvan, met een analoge camera. Deze vond hij op een rommelmarkt, met nog een half leeg filmpje erin. Prins begon te fotograferen zonder plan of idee, en toen de film was ontwikkeld, bleek een nieuwe serie te zijn geboren. Enclose is puur en rauw. Soms zo dicht op de huid dat er een bepaald ongemak waarneembaar is. Herkenbaar voor veel van ons, maar voor sommigen toch ook nieuw. 

 

"Enclose is een werk van liefde. Het is de weerslag van meeslepende overgave, een gepassioneerde zoektocht naar begrip en veiligheid en een viering van de ander en het eigene." 
- Arthur Japin

Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale wedstrijd voor foto’s over seksuele en gender diversiteit. Met het tonen van deze diversiteit bieden ze tegenwicht aan de vaak eenzijdige beelden van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders in de media. De foto's zijn een selectie van eerdere winnaars rond het thema ‘Verhalen van Liefde en Trots’, het jaarthema van de editie 2015, dat goed past bij het intieme werk van Prins de Vos.

Mede mogelijk gemaakt door:
FotoLabKiekie
Stichting Trutfonds
Stichting Amsterdams Fonds voor de Kunst

  • wo t/m zo, 12:00 tot 21:00 uur, ingang via Melkweg Café (Marnixstraat 409)
  • Tweet this