Eric Andersen: The Songpoet (2019)

Eric Andersen: The Songpoet (2019)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Max
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Eric Andersen: The Songpoet (2019)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Live: Eric Anderson / Intro: Lucky Fonz III

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'The Songpoet' van Paul Lamont met introductie van singer-songwriter Lucky Fonz III en na afloop een live-optreden van Eric Andersen zelf met Q&A!

The Songpoet volgt het verhaal van folkzanger en -songwriter Eric Andersen, die nummers heeft geschreven voor Johnny Cash, Bob Dylan, Judy Collins, Linda Ronstadt, the Grateful Dead en vele anderen. Hij was betrokken bij het hoogtepunt van de Greenwich Village folkscene in de jaren '60 en stond op het punt een grote ster te worden van de beweging. Echter werd hij vijf jaar later het slachtoffer van onwaarschijnlijke wendingen die zijn traject compleet deden veranderen. Zijn verhaal komt nu eindelijk naar buiten.

In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn vorige plaat ‘Hoe Je Honing Maakt’ (met daarop de top-10 hit ‘Ik Heb Een Meisje’) bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland. Dankzij intensieve tours in Amerika, Australie, Zuid-Afrika, Italië, Denemarken, Zwitserland, Spanje, Engeland, Canada, Duitsland, België en Luxemburg heeft Lucky ook een toegewijde internationale fanbase weten te verwerven. Zijn engelstalige album ‘Life Is Short’ werd een bescheiden hit op Amerikaanse collegeradio en bereikte de 56e plek op de CMJ-charts.

 • Regisseur
  Paul Lamont
  Jaar
  2019
  Land
  VS
  Duur
  113 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt