Feico Deutekom speelt Philip Glass
Foto: Janiek Dam

Feico Deutekom speelt Philip Glass

Upstairs

Prijs € 17,25*

Uitverkocht
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Feico Deutekom speelt Philip Glass

Let op: dit is een concert met vrije stoelkeuze. Wil je graag vooraan zitten, dan is het aan te raden om op tijd te komen.

Feico Deutekom presenteert 30 januari zijn gloednieuwe cd met muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass in onze Upstairs! De cd wordt een dag later, op de 83-ste verjaardag van Glass, wereldwijd uitgebracht. De muziek van Glass, grondlegger van minimal music, is onder meer bekend van zijn soundtracks voor films als The Hours en baanbrekend muziektheater als Einstein on the Beach. Zijn muziek is populair bij zowel liefhebbers van klassiek als van popmuziek.

Een bijzondere samenwerking
De samenwerking tussen Feico en Philip Glass ontstond in Melkweg, waar Feico al sinds jaren als gast speelt tijdens zijn concerten. Bijzonder is dat de stukken die hij speelt grotendeels bewerkingen voor piano zijn van muziek die Glass oorspronkelijk schreef voor ensembles.

Met fotografische projectie van Johannes Bosgra
Tijdens het concert wordt de muziek gekoppeld aan projecties van beelden van de internationaal bekroonde fotograaf Johannes Bosgra. De minimalistische zeegezichten zijn door Johannes exact afgestemd op de muziek van Glass, zodat muziek en beelden gezamenlijk een  audiovisuele ervaring creëren waarin het publiek wordt ondergedompeld.

  • 19:30 zaal open
    20:00 Feico Deutekom speelt Philip Glass
  • Tweet this

Melkweg tipt