FEICO SOLO: MINIMAL PIANO

FEICO SOLO: MINIMAL PIANO

PLAYS: PHILIP GLASS - NILS FRAHM - RYUICHI SAKAMOTO

Upstairs

Prijs € 17,05*

CJP

Prijs € 14,20

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

FEICO SOLO: MINIMAL PIANO

PLAYS: PHILIP GLASS - NILS FRAHM - RYUICHI SAKAMOTO

FEICO SOLO is het nieuwste project van de talentvolle pianist en minimal kenner Feico Deutekom. Naar aanleiding van zijn pas verschenen solo album (onlangs Radio 4 CD van de Week) speelt hij aan de vleugel bekende en nieuwe minimal en neo-klassieke muziek.

Je hoort veel muziek van Philip Glass, waaronder Opening uit Glassworks, Einstein on the Beach en Feico’s eigen bewerking van de filmmuziek van Mishima. Vervolgens zweef je weg in de verstilde werelden van neo-klassiekers Max Richter en Nils Frahm (Hammers, Familiar). Dan is het nog maar een klein stapje naar de evenzeer door electronica beïnvloede klanken van de Japanse filmcomponist Ryuichi Sakamoto (van o.a. Merry Christmas, Mr. Lawrence).

Feico krijgt het voor elkaar om luisteraars te trekken met zijn eigen versies  van de mooiste muziek van hedendaagse componisten. Daarbij maakt zijn publiek moeiteloos de stap van klassiek naar pop en weer terug. Niet voor niets nodigde grootmeester Philip Glass Feico de afgelopen jaren al vijf keer uit om naast hem op het podium van de Melkweg te spelen.

Pianist Feico Deutekom vervult de afgelopen jaren een bepalende rol in de repetitieve muziek of minimal music. Zo werkt hij als enige Nederlandse pianist/toestenist al jaren samen met Philip Glass tijdens de concerten die deze in de Amsterdamse Melkweg/Rabozaal geeft. De laatste keer debuteerde Deutekom’s nieuwste ensemble Floe met delen uit The Photographer, het spraakmakende theaterwerk van Philip Glass en regisseur Rob Malasch. Feico Deutekom vormt een duo met harpiste Lavinia Meijer, met wie hij minimal music bewerkt voor harp en piano. De afgelopen jaren maakte Deutekom naam als artistiek leider, zanger en pianist van het Attacca Ensemble, met bijzondere produkties met koormuziek van Philip Glass, Arvo Pärt en David Lang, waaronder de Nederlandse première van The Little Match Girl Passion van David Lang en een concertversie van Philip Glass’ Einstein on the Beach.

Voor liefhebbers van minimal, film- en pianomuziek een must.


Melkweg tipt