Finale Grote Prijs - hiphop

Finale Grote Prijs - hiphop

OZ
voorverkoop: € 13,50
Uitverkocht

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Finale Grote Prijs - hiphop

De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste competitie voor livemuziek. Sinds 1983 biedt het talentvolle muzikanten, bands en mc’s een opstap naar groter succes. Voor muziekliefhebbers is het dé kans om nieuwe muziek als eerste te ontdekken. Per categorie (Bands en Hiphop) mogen we telkens de 6 beste acts op ons podium verwelkomen. 30 januari laten de hiphoppers in de Melkweg zien van welk hout ze gesneden zijn! AlphaDNA, Djé-Rimo x Alan Mascott, Jowners, Le Seton, Nanah Dae en Oostcoast komen hun eer verdedigen: wie wint uiteindelijk de Grote Prijs van Nederland?

ALPHADNA
ALPHADNA is een hiphopformatie uit Amsterdam bestaande uit MC's Alpha Beta en Medina, live ondersteund door DJ Nav. ALPHADNA combineert hardcore raps en punchlines met muzikale invloeden als soul en reggae en creëert zo iets wat je nog nooit hebt gehoord, maar waar je wel meteen meer van wil hebben. Soms maatschappijkritisch, soms geen fuck gevend, altijd met het hart op de tong. Hoe dan ook, ALPHADNA is hier om te blijven.

DJÉ-RIMO X ALAN MASCOTT
Zet rapper Djé-Rimo en producer Alan Mascott samen in een studio en het resultaat is een unieke sound en een overweldigende energie. Hun voorliefde voor soul, funk en hiphop zorgt voor bijzondere combinaties en een herkenbaar geluid. De teksten zijn puur en oprecht. De beats muzikaal en eigenaardig. Ze werden eerder een 'breath of fresh air' voor de Nederlandse hiphop genoemd, nu zijn ze klaar om hun ambities waar te maken.

JOWNERS
Jowners is een opkomend talent en een van de "next stars to blow!" Gerenommeerde sites zoals Puna.nl, 22tracks en Ballinnn zijn het er allemaal over eens: Jowners is er een om op te letten! Met feelgood tracks zoals "Right Now" en "Met Dit" laat de rasechte levensgenieter zien dat zijn muziek even aanstekelijk is als zijn personaliteit.

LE SETON
Le Seton is begonnen met muziek maken in 2005. Samen met een aantal vrienden richtte hij het hiphop collectief 'Kapers aan de Maas' op. In deze tijd ontdekte Le Seton zijn zangtalent. Hij koos ervoor om solo door te gaan en om zich te richten op een mix van singer/songwriter-achtige hiphop. Hierin kenmerkt Le Seton zichzelf door te zingen 'hoe het echt is' en zijn eigen leven in zijn teksten niet te sparen. Zelf-kritisch, en met de nodige humor. 

NANAH DAE
Nanah Dae is een 23-jarige vrouwelijke mc uit Tilburg. Ze heeft altijd een voorliefde voor de entertainmentwereld gehad. Geïnspireerd door artiesten als Missy Elliot en Tupac Shakur ging Nanah Dae door het leven, wetende dat ze op een dag zou doen wat zij ook deden. Share her story.   

OOSTCOAST
Na al eerdere jaren van samenwerking ontstond in 2014 de formatie OostCoast. Dit Arnhemse hiphopcollectief bestaat uit MC's Dizzow (Transformatie, Amuse, Swenkt Uit), Drift (Swenkt Uit) en producer Henning (Fakkelteitgroep). Met Hiphop als leidraad, experimenteert dit collectief met de meest uiteenlopende stijlen zoals Funk & Grime. Een veelbelovend, bedrijvend en dynamisch collectief waarvan nog veel van verwacht kan worden.

  • Zaal open 19:00 uur. Het volledige tijdschema wordt hier vermeld zodra het rond is
  • Tweet this

Melkweg tipt