FOLLOW '21

FOLLOW '21

Alma Kim & Nkeiru Ofor

Externe locatie
gratis

14:00 - 17:00. External location: iso amsterdam.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

FOLLOW '21

Alma Kim & Nkeiru Ofor

Let op: Deze tentoonstelling vindt plaats op de externe locatie 'iso amsterdam'.

FOLLOW is een coachingstraject voor beginnende fotografen in Nederland, opgezet door Fotolab Kiekie en Melkweg Expo. Professionele fotografen met een ambitieus plan voor een fotografieproject dat de huidige samenleving vastlegt, worden uitgenodigd om in te sturen. Zes maanden lang worden ze begeleid door FOLLOW coaches Fleurie Kloostra (Melkweg Expo), Denise Woerdman (Fotolab Kiekie) en professionele fotografie experts zoals o.a. Underpromise Agency. De twee geselecteerde fotografen voor FOLLOW ’21 zijn Alma Kim en Nkeiru Ofor.

Alma Kim (1989) werd geboren in Zuid-Korea, waar ze modeontwerpen studeerde en beoefende. In 2016 verhuisde ze naar Nederland om te studeren aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze studeerde in 2020 af aan de afdeling Fotografie. Haar werk richt zich op intieme portretten - zowel van mensen als objecten - met een recent ontwikkelde bijzondere interesse voor planten. Haar doel is om de vaak onzichtbare essentie van wat ons omringt vast te leggen en te benadrukken.

Nkeiru Ofor (1999), ook bekend onder haar artiestennaam Nky, is een Nigeriaans-Nederlandse fotograaf, regisseur en grafisch ontwerper gevestigd in Amsterdam, Nederland. Ofor maakt werk dat aansluit bij haar erfgoed en de raakvlakken van cultuur in de samenleving. Ze legt mensen en objecten vast vanuit haar eigen perspectief; een perspectief dat echter niet vaak gedeeld wordt. Ze wil hedendaagse ideeën en verhalen creëren door haar interesse in muziek, mode en de culturen en gemeenschappen om haar heen.

Beide fotografen gebruiken stilstaande en bewegende beelden als hulpmiddelen bij het verkennen van hun eigen culturele identiteit, evenals de identiteit van degenen die door hen worden geportretteerd. De centrale vraag in beide projecten is hoe je verbonden blijft met je eigen wortels en cultureel erfgoed, terwijl je probeert te wortelen in nieuwe grond.

FOLLOW '21 wordt mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds en het Pictoright Fonds.


JOUW BEZOEK
Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken van 2 tot 5 december in iso amsterdam, Isolatorweg 17 te Amsterdam.
Het vertonen van een coronatoegangsbewijs - vaccinatie- of herstelbewijs, of een negatief testresultaat - is vereist.