What's up Europe?

What's up Europe?

Spoken Beat Night

Upstairs
€ 15

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

What's up Europe?

Spoken Beat Night

Jeannine Valeriano / Madi Maxwell-Libby / Jacob Sam-La Rose / Onno Govaert / Maarten Ornstein

Dit programma maakt deel uit van de tweede editie van het Forum on European Culture Act for Democracy!, dat wordt georganiseerd door De Balie & DutchCulture

Wat betekent het om Europeaan te zijn? En hoe is het om op te groeien in Engeland na de Brexit? Wanneer word je gezien als Europeaan en wanneer niet? We gaan op zoek naar antwoorden op deze vragen tijdens een speciale editie van de Spoken Beat Night met spoken word artiest Jeannine Valeriano, drummer Onno Govaert en twee getalenteerde spoken word artiesten van de andere kant van het kanaal: Madi Maxwell-Libby & Jacob Sam-La Rose.

Nu we leven in een tijd waarin ontevredenheid en rivaliteit in plaats van solidariteit en eendracht het Europees project domineren, gaan we op zoek naar de kern van Europese identiteit anno nu. Hoe zien verschillende generaties, zowel uit Engeland als van het Europees continent, een gedeelde Europese toekomst voor zich?

Spoken Beat Night is een initiatief van zangeres, schrijver en spoken word artiest Jeannine Valeriano. Valeriano speelt met taal, verandert woorden in muziek en laat de sensualiteit van taal zien met als doel harmonie te zoeken in diversiteit, al is het maar voor een avond. Spoken Beat Night combineert muziek, spoken word en live animaties tot unieke concerten die zowel het hart als het hoofd beroeren. Valeriano en muzikant en componist Maarten Ornstein componeren speciaal voor het Forum een Europees concert.

Madi Maxwell-Libby is een komiek, spoken word artiest en Roundhouse poetry slam kampioen. Maxwell-Libby schreef in opdracht van de BBC een stuk over de Brexit. Momenteel werkt ze aan haar eerste solo voorstelling MASSIVE SENSE OF URGENCY waarin ze het economisch systeem en neoliberalisme onderzoekt.

Jacob Sam-La Rose is een schrijver en dichter met Brits-Guyanese roots. La-Rose is een prominente naam in de jeugd poetry slam beweging in de UK. Zijn poëziebundel Breaking Silence waarin La-Rose het Engeland van vandaag tot leven brengt, werd lovend ontvangen. 

Onno Govaert studeerde in 2009 Cum Laude af als jazzdrummer aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn muziek wordt beschreven als innovatief en spectaculair. De Volkskrant noemde Govaert’s muziek initiatiefrijk en zonder remming.

Meer info: www.cultureforum.eu

  • 19:30 zaal open
    20:00 aanvang
    21:30 einde
  • Tweet this
Jeannine Valeriano
Madi Maxwell-Libby
Jacob Sam-La Rose

Melkweg tipt