• Concert

Fun Lovin' Criminals

OZ

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  • Prijs:
  • € 33,35
  • Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

19:30 Doors 20:30 Fun Lovin' Criminals

Fun Lovin’ Criminals’ aanstekelijke mix van filmische hiphop, rock-‘n-roll, blues-jazz en latin-soul drong in 1996 de New Yorkse muziekscene binnen met de release van het wereldwijde multi-platina debuutalbum ‘Come Find Yourself’ op EMI Records. Hun debuutsingle ‘Scooby Snacks’, beroemd om het samplen van Tarantino-films zoals Reservoir Dogs en Pulp Fiction, stond zeventien weken op de Billboard-hitlijst en bereikte snel de gouden status in de VS.

De band werd een internationale hit en vestigde zich in het VK, waar hun multi-platina debuutalbum ‘Come Find Yourself’ twee jaar in de Britse albumlijst doorbracht. Fun Lovin’ Criminals’ speelde een beruchte rauwe set op het beroemde hoofdpodium van Pyramid in Glastonbury ’99 en de rest – zoals ze zeggen – is geschiedenis.

Fun Lovin’ Criminals heeft zes studio albums, cover albums, een triple live album en diverse best of’s uitgebracht. Ze leggen de laatste hand aan hun zevende studioalbum, dat begin 2023 zal verschijnen ter gelegenheid van een wereldtournee. Fun Lovin’ Criminals’ zijn Europa’s meest geliefde "neefjes uit New York", opzwepende verhalenvertellers in slimmere Saville Row-pakken die, door middel van komisch sterke verhalen over het grote leven in de neonmetropool via muziek, drugs, misdaad en existentiële verveling, een carrière lanceerden in muziek.

Line-up:
Brian Fast Leiser: lead vocals, bass, keys, horns, harp and programming.
Frank Benbini: drums, percussie and vocals.
Naim Cortazzi: gitaar en vocals