Graveyard

Graveyard

OZ

Prijs € 25,55*

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Graveyard

Support: Bombus

Nadat in 2000 het doek viel voor de Zweedse doom-stoner band Norrsken vormden zich twee nieuwe bands: Eén bandlid richtte Witchcraft op, terwijl de andere leden Albatross gedaante gaven. Maar omdat de muzikanten van de laatstgenoemde formatie het maar niets eens kunnen worden over het muzikale pad dat ze moesten inslaan, besloot een deel van de groep in 2006 de koppen bij elkaar te steken en wederom een nieuwe band op te richten. Dit keer met meer succes: Graveyard was geboren.

Graveyard werd ontdekt door de oprichter van TeePee Records Tony Presedo, nadat ze een paar nummers op, kennen we deze nog-nog-nog, Myspace hadden gezet. Het titelloze eerste album zag begin 2008 het levenslicht. 

Daarna leefden ze de droom, zo speelden ze op SXSW festival en tourden ze het aardbolletje rond. Er volgden drie full length albums en alle grote Europese festivals werden afgevinkt. Als kers op de hardrocktaart werden ze in 2015 genomineerd voor een Grammy Award voor beste Hard Rock/Metal album van het jaar.

Maar dan kondigt de band in september 2016 via Facebook aan dat ze er de brui aangeven vanwege onderlinge meningsverschillen. Een half jaar later wordt echter hun combeback alweer aangekondigd, dit keer echter zonder hun drummer Axel Sjöberg. Never a dull moment! In mei verschijnt dan eindelijk het langverwachte comeback album met de toepasselijke titel ‘Peace’ op Nuclear Blast Records en brengen ze hun mix van groovy classic rock en stomende bluesrock naar Amsterdam!

GRAVEYARD - Too Much Is Not Enough (OFFICIAL VIDEO)

Melkweg tipt