Grenzeloze Generatie

Grenzeloze Generatie

een talkshow over identiteit en zelfexpressie

Upstairs
regulier:

Prijs € 0

Combiticket Grenzeloze Generatie & Shadow Game

Prijs € 11

Deze talk is live te bekijken via onze website en ook gratis bij te wonen in de Melkweg. Kijk de talk live mee op deze pagina! Wil je ons steunen? Kies dan een van de donatie-opties.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Grenzeloze Generatie

een talkshow over identiteit en zelfexpressie

Nog steeds krijgen gevluchte jongeren door de samenleving en media de stempel vluchteling opgedrukt, alsof die term hun hele identiteit weergeeft. Het is echter maar een klein onderdeel van hun verhaal. Ze zijn mensen met dromen, ideeën, een visie en ze staan voor een grote uitdaging: hoe vorm je je identiteit in een nieuw land, wanneer je alles hebt moeten achterlaten?

Naar aanleiding van het transmediale project Shadow Game en de buitenexpo A New Beginning van Cigdem Yukselpresenteert de Melkweg een avond vol verhalen. Sahar Shirzad gaat met de gevluchte jongeren en gasten in gesprek over hun verhaal en het opbouwen van een nieuw leven. Maar ook over hoe zelfexpressie belangrijk is voor de heling van hun trauma en het vormen van een nieuwe identiteit in een nieuw thuisland. We reflecteren op het Nederlandse asielbeleid, de landing in Nederland, over zelfontwikkeling en het volgen van je eigen pad.

Met: Abdulaal Hussein, Mo Ghandour, Meron Girmay, Cigdem Yuksel, Saman Amini, onder leiding van moderator Sahar Shirzad

De voertaal is Nederlands. Volg de talk live mee via deze pagina! Wil je ons steunen? Koop een pay as you like ticket via de ticketknop.

Je kan de talk live op deze pagina volgen (accepteer alle cookies en de video verschijnt) of kijk hier via youtube.

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek

A New Beginning
Talkshowgasten Mo, Abdulaal en Meron zijn samen met andere gevluchte jongeren van 5 tot en met 25 juni te zien in de buitententoonstelling A New Beginning van Cigdem Yuksel op het Mercatorplein in Amsterdam. Samen met Yuksel gingen zij op zoek naar een manier om hun verhaal te vertellen. Wie ben je en wie wil je worden? Het resultaat is een buitententoonstelling met grote, kleurrijke portretten en multimediaverhalen die online te bekijken zijn. 

Shadow Game
Shadow Game is een project  van Eefje Blankevoort en Els van Driel, gemaakt in nauwe samenwerking met journalist en vertaler Zuhoor al Qaisi. Het project bestaat uit een documentaire, een serie korte follow-up docu’s, een impact campagne, adventure game, een multimedia serie en tentoonstelling in samenwerking met Cigdem Yuksel. Kijk de Shadow Game docu aansluitend na deze talk in Melkweg Cinema, 9 juni om 21:00 uur.

Shadow Game en A New Beginning zijn een productie van Prospektor. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Free Press Unlimited, Fonds ZOZ en het Draagvlakactiviteitenfonds van VluchtelingenWerk Nederland.

Welcome App
Ben jij geïnspireerd door de verhalen van deze jongeren en wil jij iets doen om jonge nieuwkomers te helpen? Wij vinden dat nieuwe Nederlanders het recht hebben om zich thuis te voelen in hun nieuwe land. Je ergens thuis voelen is het aangaan van nieuwe vriendschappen, het creëren van een netwerk en je weg vinden in de maatschappij. Daarom werkt de Melkweg samen met de Welcome app; een gebruiksvriendelijke app die nieuwkomers en locals verbindt. Een centraal platform waar vraag en aanbod elkaar vinden, activiteiten worden aangeboden, contacten worden gelegd en kennis wordt gedeeld. Integratie doen we samen. Meld je aan bij de Welcome App en word buddy!