• Expositie

HF Young x Melkweg Expo | Closing Party 'Like a River'

Coming of age and finding your identity in LGBTQIA+-phobic societies

Expo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  17:30 Inloop, Expo 'Like a River' 18:00 Welkomstwoord Melkweg Expo & Holland Festival Young 18:15 - 19:15 Talk & Q&A (met Alejandra Ortiz en Alara Adilow, gemodereerd door Jamaal Hussein) Voordracht Alara Adilow 19:15 - 21:00 DJ YoungWoman

  Op vrijdag 4 augustus van 18:00 tot 21:00 uur slaan HF Young en Melkweg Expo de handen ineen voor een bijzonder en eenmalig multidisciplinair evenement in Melkweg Expo om het sluiten van de tentoonstelling 'Like a River' te vieren tijdens de laatste dagen van Pride Amsterdam.

  Het thema van deze avond sluit geheel aan bij de huidige Melkweg Expo: 'Like a River' is een fotografische verkenning en portret van trans- en queergemeenschappen in het Amazonegebied door queerkunstenaar en antropoloog Daniel Jack Lyons. Deze avond duiken we in het thema: 'volwassen worden en je identiteit vinden in LHBTQIA+-fobische samenlevingen'.

  Verschillende leden van de gemeenschap, die vanuit verre plekken ter wereld naar Europa zijn gekomen om hier hun identiteit, hun veiligheid en/of hun gekozen families hier te vinden, zullen in gesprek gaan over hun geleefde en gedeelde ervaringen. Daarna volgt een Q&A met het publiek. Verwacht naast dit verdiepende en verhelderende panelgesprek mindblowing kunst- en muziekoptredens, hapjes & drankjes en een mooie en ontroerende tentoonstelling. Een niet-te-missen avond!

  En het mooiste is: dit evenement is helemaal gratis. Je hoeft je alleen maar even aan te melden via deze link. We hopen jullie te zien op vrijdag 4 augustus!

  Programma

  ▶ Paneldiscussie 

  • Jamaal Hussein (hij/hem) - moderator, programmamaker & presentator 
  Jamaal Ali Hussein (1995) geboren in Meliskerke, Zeeland. Via de BNNVARA Academy werd zijn talent ontdekt en presenteerde hij programma's als Spuiten en Slikken en CLUBHUB TV. Momenteel werkt hij als presentator en programmamaker en begeleidt hij jong talent bij BNNVARA.

  Alejandra Ortiz (zij/haar) - trans feminist schrijver, denker & activist
  Alejandra Ortiz (1983) is een trans vluchtelinge uit Mexico. In Nederland zet zij zich in voor een beter leven van trans personen, in het bijzonder voor trans personen van kleur - met of zonder papieren. Ze heeft een taalhuis opgezet, symposia georganiseerd en meegeschreven aan onderzoeksrapporten, allemaal om de positie van trans vluchtelingen te verbeteren. Voor haar werk ontving zij de Winq Community Award 2023.

  Alara Adilow (zij/haar) - transvrouw, ecofeminist, schrijver
  Alara Adilow (1988) is een Nederlandse dichter van Somalische afkomst. Ze schreef met haar dichtbundel Mythen en stoplichten (2022) een van de opvallendste debuten van de afgelopen jaren.Een onverschrokken debuut zei de jury die haar dichtbundel over haar transformatie van man naar vrouw bekroonde met de Herman de Coninckprijs 2023, de belangrijkste Vlaamse onderscheiding voor Nederlandstalige poëzie. De bundel is ook bekroond met de C Buddinghprijs 2023.

  ▶ Voordracht door Alara Adilow

  ▶ DJ YoungWoman 
  YoungWoman is een in Amsterdam gevestigde Egyptische transfemme DJ, producer, radiopresentator en mede-oprichter van het @losanglescollective. Energiek, verrassend en speels. YoungWoman trekt al snel de aandacht met haar unieke mixbenadering: alle genres verpletteren en mengen, grenzen en lichamen overstijgen en de eindeloze mogelijkheden van muziek en van 'YoungWoman' zijn verkennen.