Hope Hunt and the Ascension into Lazarus

Hope Hunt and the Ascension into Lazarus

JulIdans NEXT

Upstairs

Kaartverkoop via julidans.nl en op de voorstellingsdag aan de kassa van ITA tot 10 min voor aanvang.

julidans.nl/ontdek-julidans/next/

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Hope Hunt and the Ascension into Lazarus

JulIdans NEXT

Oona Doherty (IR)

Stompend, zwetend theater, virtuoze transformaties. Oona Doherty neemt ons mee op reis door de  groezeligste straten van Europa. Ze destilleert de mannelijke ziel. Het is een fysieke ervaring op de grens van lichaam en geest. En een jacht op de hoop.

Terwijl op het Julidans hoofdpodium Session te zien is, de samenwerking van Sidi Larbi Cherkaoui met het boegbeeld van de Ierse Riverdance, Colin Dunne, presenteert Julidans NEXT een ander (heel anders!) Iers talent: Oona Doherty. Ze belichaamt de Ierse onderklasse in een zeer knap gedanst pamflet tegen sociale ongelijkheid.

'Oona Doherty danst een intelligente, rauwe en tegelijk uiterst gedetailleerde performance, vol scherpe lichaamstaal. Een schitterende solo. Er zit geen minuut teveel in dit krachtige, indrukwekkende dans-essay over het stereotype van de kansarme man. Het is fascinerend en ontroerend en ze is simpelweg een fenomenale performer.' The Times is duidelijk: gaat het zien!

Doherty timmert vanuit Noord-Ierland hard aan de weg en danste en choreografeerde bij meerdere Europese gezelschappen. In Nederland kennen we haar o.a. van de Tilburgse groep T.R.A.S.H.
Haar nieuwe solovoorstelling Hope Hunt & The Ascension into Lazarus begint buiten het theater, op straat voor de Melkweg. We zien alle bekende white trash-stereotypes voorbijkomen voor we mee naar binnen worden genomen. Daar begint een krachtige voorstellingen over de (Ierse) samenleving.
Hope Hunt & The Ascension into Lazarus houdt het midden tussen fysiek theater, sociaal essay en dans. Nooit belerend, integendeel, er mag zeker gelachen worden; maar wel begeesterd en raak.

Julidans NEXT is het platform voor de nieuwe generatie choreografen, met een eigen signatuur en een eigenzinnige visie. De choreografen hebben een connectie met een dansmaker op het hoofdpodium; de verwantschap zit in de thema’s en/of de vorm. NEXT-voorstellingen zijn om die reden met een aanvangstijd van 19:00 uur goed te combineren met het hoofdprogramma.

STRENGTH in the HOPE HUNT