I exist: European stories of islamophobia

I exist: European stories of islamophobia

Nina Berman, Tanya Habjouqa, Olga Kravets, Bénédicte Kurzen, Sebastián Liste

Expo
Gratis

Tuesday - Sunday, 12:00 - 21:00 / Entrance via MILK, Marnixstraat 409 // We do follow the current guidelines and advices from the Dutch government and the RIVM. Make sure to read everything you need to know before your visit on

www.melkweg.nl/expo

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

I exist: European stories of islamophobia

Nina Berman, Tanya Habjouqa, Olga Kravets, Bénédicte Kurzen, Sebastián Liste

Exhibition by NOOR

I exist is een groepstentoonstelling van vijf NOOR-fotografen met als doel een stem te geven aan diegene die in de huidige discussie over de islam en zijn rol in Europa gemarginaliseerd worden. I exist deelt de persoonlijke verhalen van moslims in Spanje, Frankrijk, België en Italië. Door hun ervaringen en de diversiteit van islamofobie in Europa te onderzoeken, worden er verhalen verteld die tegenwicht bieden aan een ongegrond denkbeeld over een Europa dat belegerd wordt door gewelddadige islamitische fanatici. 

Om toegang tot de expo te krijgen is een gratis online reservering per e-mail vereist. Stuur een e-mail naar rsvp@melkweg.nl met je aankomsttijd en uw naam en nummer. Daarnaast vragen we iedereen ouder dan 13 jaar om een mondmasker te dragen in de tentoonstellingsruimte. 

Hopend als gewone burgers door het leven te gaan worden de geportretteerden geconfronteerd met stigmatisering en uitsluiting. I exist brengt deze complexe problematiek naar de voorgrond en doet de kijker reflecteren op een urgent vraagstuk: hoe kunnen we samen leven? Hoe kan Europa de realiteit en het principe van diversiteit met elkaar verzoenen en daadwerkelijk een multiculturele plek worden?

Fotografen: Nina Berman, Tanya Habjouqa, Olga Kravets, Bénédicte Kurzen en Sebastián Liste 

Deze expo is geproduceerd door NOOR
Project partners: Transnational Institute (NL), IZI Solutions (NL), NOOR Images (NL), Comité Justice & Libertés Pour Tous (FR), Un Ponte Per.. (IT), Fundación Alfanar (SP), Public Interest Investigations (UK)  

Dit project is meegefinancierd door het Rechten, Gelijkheid en Burgerschap programma van de Europese Unie. 

Coronabeleid 
We ontvangen je graag! Wij volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Dat betekent dat er een aantal dingen zullen veranderen aan jouw bezoek. Hier lees je daar alles over.

© Tanya Habjouqa / NOOR
© Sebastian Liste / NOOR
© Nina Berman / NOOR
© Olga Kravets / NOOR