Publiekspremière: I Love My Muslim

Publiekspremière: I Love My Muslim

Cinema
Uitverkocht

Plaatsen zijn beperkt dus meld je snel aan via cinema@melkweg.nl

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Publiekspremière: I Love My Muslim

Op 14 februari vieren we in Melkweg Cinema de liefde in al zijn vormen en maten met de publiekspremière van  I 899bec74-34cb-4471-86e4-7a74e13a36b4.jpg My Muslim en het liefdesverhaal van het ogenschijnlijk merkwaardig koppel Carla en Fouad. Op Valentijn is deze avond gratis voor alle bijzondere koppels. Kan jij net bij de deurknop en is je beste vriend een boomlange basketballer, zijn de piercings in het lijf van jouw buurvrouw niet meer te tellen, maar draag jij liever een niqab of delen jij en je moeder een liefde voor een extreme normcore look? Wij heten alle opvallende koppels van harte welkom bij de publiekspremière van I 899bec74-34cb-4471-86e4-7a74e13a36b4.jpg My Muslim met een borrel achteraf! Als koppel of gewoon solo, inschrijven kan via cinema@melkweg.nl.

Melkweg wil op Valentijn de liefde vieren in al zijn vormen en maten! Met behulp van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en producent Interakt, hebben Marjolein en Rebekka, die eerder de serie Marokkaanse Moeders maakten (i.s.m. NTR / Interakt), na drie jaar deze documentaire voltooid. Op Valentijnsdag zal dit liefdesverhaal in première gaan en openen Carla en Fouad hun huis en hart voor het grote publiek. De film wordt vergezeld door een live optreden van Benjamin Fro & Gianni Futon, die de soundtrack van de film verzorgden.

 

Over I 899bec74-34cb-4471-86e4-7a74e13a36b4.jpg My Muslim
Carla, een 62-jarige vrouw uit Amsterdam-Noord, bekeert zich tot de islam voor Fouad, een 33-jarige Libische vrijheidsstrijder. Carla doorbreekt met haar Amsterdamse no-nonsense instelling de spanning die rondom de islam en moslims heerst. De jonge Fouad lacht om zijn onconventionele vrouw, maar worstelt ook met haar eigenzinnige gedrag. Je vraagt je als kijker constant af waarom Carla zich heeft bekeerd en waarom Fouad is getrouwd met een vrouw die zoveel ouder is dan hij. Fouad zou nog graag kinderen willen die Carla, gezien haar leeftijd, hem niet meer kan geven. Carla zoekt daarom een tweede jongere vrouw voor Fouad. Maar de komst van deze vrouw in hun huwelijk gaat niet zonder slag of stoot.

 • Regisseur
  Marjolein Busstra
  Jaar
  2018
  Land
  Nederland
 • Tweet this
Teaser_Ilovemymuslim