Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace (2020)

Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace (2020)

Première

Max
voorverkoop:

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 12,50

Geldig voor Cineville

Let op: de gesproken taal is Engels. Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Een soloticket geeft toegang voor één persoon. Hiermee kun je plaatsnemen in de zaal op anderhalve meter afstand van andere bezoekers. Het is wel mogelijk om meer dan een soloticket tegelijk aan te schaffen. Het duoticket bestaat uit twee tickets die gekoppeld zijn bij de aankoop. Elk ticket is geldig voor één persoon, maar beide bezoekers kunnen op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar plaats nemen in de zaal. Voor houders van de Cinevillepas is het mogelijk een kaart te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace (2020)

Première

In 'Idiot Prayer' zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal in Londen. Het concert werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden. Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames.

De setlist varieert van vroege Bad Seeds- en Grinderman-nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & The Bad Seeds album 'Ghosteen'. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als 'Into My Arms', 'The Mercy Seat', 'Higgs Boson Blues' en 'Girl in Amber', in de stille grandeur van het Alexandra Palace. Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta) en de muziek werd opgenomen door Dom Monks.

 • Regisseur
  Nick Cave, Robbie Ryan
  Jaar
  2020
  Land
  Verenigd Koninkrijk
  Duur
  118 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Nederlands
 • 19:00 doors
  19:30 intro + start film
  21:30 end of event
 • Spotify
 • Tweet this
IDIOT PRAYER: Nick Cave Alone at Alexandra Palace - Global Streaming Event Trailer


Melkweg tipt