Concert

IKRAAAN

de Brakke Grond

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

  19:30 Zaal Open

  In samenwerking met de Brakke Grond is op 27 mei niemand minder dan IKRAAAN te zien in het Vlaams Cultuurhuis! Met haar passie voor muziek en haar liefde voor de Nederlandse taal, klinkt de Mechelse als zoet in de oren met haar Vlaamse zang. Toch leiden die niet af van de bittere ernst in haar woorden. Niemand doet wat IKRAAAN doet. De glitterprinses deelt met haar alter ego ‘de clown’ als de verteller van haar onderbewustzijn, hoe ze de emoties en pijnen in haar leven ervaart. Ze doorbreekt taboes met haar teksten, kaart de pijn van het fundamenteel anders zijn aan, en deelt de obstakels die ze tegemoet komt.

  Met haar eerste ep "HAPPY PILL" uit 2019 en de single 'Waarom' met pianist Jef Neve maakte ze al een grote indruk, waarbij ze onder andere Zwangere Guy en Amenra tot haar fans mag rekenen. Op haar debuutalbum Geestelijke Gezondheidszorg, die in het voorjaar van 2022 bij Top Notch verschijnt, uit ze onverbloemd haar emoties en houdt ze zichzelf een spiegel voor. IKRAAAN komt met een duidelijke boodschap naar voren waarin ze een toekomst voorstelt waar psychische hulp toegankelijker is. Op het debuutalbum zingt ze over hoe onze maatschappij de rug keert naar mentale kwetsbaarheid. Volgens de clown: “Ik hoop dat je genezen kan. Ik hoop dat we allen genezen kunnen.”

  De Melkweg stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

  Liveurope support verschillende concertzalen bij het promoten van opkomende Europese artiesten.

  Het platform is een label van kwaliteit voor live muziek venues die bijdragen aan Europese diversiteit. Liveurope wil een boost geven aan het programmeren van jonge Europese acts en het bereiken van een nieuw publiek. Opgericht in 2014, is Liveurope het eerste platform dat zich hier actief mee bezig houdt. 

  Wie zijn de Liveurope members?

  Liveurope brengt internationale zalen dichter bij elkaar binnen Europa. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, concertzaal in het hart van Europa: Brussel. De concertzalen worden geselecteerd aan de hand van hun toewijding wat betreft het boeken van Europees talent en hun internationale reputatie.