In-Edit Opening Night: A-ha The Movie (2021) + 80's Party

In-Edit Opening Night: A-ha The Movie (2021) + 80's Party

In-Edit International Music Documentary Film Festival 2022

Max
Voorverkoop:

Prijs € 13,00

Geldig voor Cineville

Gratis voor We Are Public

Bij dit programma gelden geen coronamaatregelen en is ook geen testbewijs nodig. Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

www.cineville.nl

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

In-Edit Opening Night: A-ha The Movie (2021) + 80's Party

In-Edit International Music Documentary Film Festival 2022

Intro: Simone Walraven / Afterparty: DJ Whiplash (80’s Verantwoord)

IN-EDIT is weer terug! De vierde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 31 maart tot 10 april op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals 'A-ha The Movie' van Thomas Robahm en Aslaug Holm tijdens deze openingsavond, met na afloop een 80's afterparty!

A-ha The Movie is een film over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en vergiffenis, met sterk archiefmateriaal gecombineerd met animatie en authentieke verhalen van de artiesten zelf. Regisseurs Thomas Robahm en Aslaug Holm volgen de leden van de wereldberoemde Noorse band (Morten Harket, Magne Furuholmenen en Pål Waktaar-Savoy) en de consequenties van het sterrendom op hun leven. 

​Take on me is een van die nummers die nog steeds tot in de uithoeken van de kleinste karaokezalen gezongen wordt. De hit betekende de wereldwijde doorbraak van a-ha. Een droom die de bandleden al van kinds af aan hadden, maar onbereikbaar leek voor een kleine band uit Noorwegen in de jaren ’70. Het succes van a-ha veranderde jongens in één klap in tieneridolen, terwijl ze misschien zelf liever als serieuze rocksterren gezien werden. 35 jaar later treden de mannen, nu allemaal in de vijftig, nog steeds op. Op de nog altijd overvolle zalen en gillende fans na, is er echter een hoop veranderd. De relatie tussen de drie is stroef, maar waarom?

Morten Harket (zang), Magne Furuholmenen (keyboard) en Pål Waktaar-Savoy (gitaar) reizen tegenwoordig elk in hun eigen zwarte Mercedes limousine, verblijven los van elkaar in luxe hotels en hebben elke avond aparte kleedkamers. Alleen op het podium zijn ze samen, want het is de muziek die de drie mannen verbindt. Ooit waren het jeugdvrienden, wat is er veranderd? A-ha The Movie laat zien wat het supersterrendom met levens doet. Een inkijkje in het leven van een band, die overduidelijk meer was dan een one-time wonder.  Een film over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en – heel misschien, zelfs vergiffenis.

 • Regisseur
  Thomas Robsahm, Aslaug Holm
  Jaar
  2021
  Land
  UK
  Duur
  109 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Engels
 • 19:00 Zaal open
  19:30 Intro: Simone Walraven
  20:00 Start film
  22:00 DJ Whiplash (80’s Verantwoord)
 • Tweet this


Melkweg tipt