Indie Academy

Indie Academy

Excelsior presents

OZ

Prijs € 11,50*

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. Je dient daarom een geldig coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek *** For this program a corona entry pass is required. We follow the guidelines of the government and RIVM. Here you can read what that means for your visit: www.melkweg.nl/en/yourvisit

* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Indie Academy

Excelsior presents

Queen's Pleasure, Loupe, Teddy's Hit

Indierock is dood, zeggen ze. De kids willen trap, de oudjes covers en de rest zal het een biet wezen. Het gekke is toch dat er uit alle hoeken en gaten indie rockbands opduiken. Jonge gasten die 'ouderwets' op zoek zijn naar de gouden melodieën. Ook en vooral, zo lijkt het, in ons kikkerland. Bands als Pip Blom, Personal Trainer, Queen's Pleasure, 45ACIDBABIES, KIEFF, Teddy's Hit & Steve French het lijkt wel of ze met z'n allen naar dezelfde Indie Academy zijn geweest. Excelsior Recordings vraagt drie veelbelovende bands: Teddy’s Hit, Queen’s Pleasure en Loupe, samen het podium te delen in de oudste zaal van de Melkweg. De meiden (DJ Kut en MC Klittens) van punksensatie The Klittens draaien, tussendoor en na afloop, plaatjes.

In willekeurige volgorde: Teddy's Hit brachten afgelopen januari hun nieuwe plaat Painters uit, een ode aan spelvreugde en jeugdigheid. De vooruitgesnelde live-reputatie van het Amsterdamse trio deed Tim Knol besluiten om de band te tekenen op zijn I Love My Label label en een album uit te brengen. Zo werd Painters een feit en is de live-energie vertaald naar plaat. Ingetogen, maar vol energie. Melodisch en fris. 

Queen’s Pleasure heeft een jonge-honden-debuut van jewelste afgeleverd. Words To Live By, Suits To Die In vliegt je om de oren en grijpt je de bij de lurven. Het klinkt als de sound van vier jonge getalenteerde Amsterdammers die samen een band beginnen waarmee ze de wereld willen veroveren. Op Words To Live By, Suits To Die In hoor je die ambitie.

De Amsterdamse indieband Loupe bestaat uit Julia (zang), Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar). Ze schreven hun eerste single kortgeleden in een oefenbunker in het Vondelpark, en binnenkort is Leave Me There - vastgelegd in een heuse “one-take” - overal op het internet te beluisteren. Een prachtig voorproefje van een EP die, net als Leave Me There, gevuld is met melancholieke overpeinzingen over dagelijkse dingen. Inventieve indietunes die zwieren en zweven. Onthou die naam: Loupe.

  • 19:00 zaal open
    19:30 Loupe
    20:35 Queen's Pleasure
    21:40 Teddy's Hit
  • Tweet this

Melkweg tipt