Inna De Yard: The Soul of Jamaica (2019)

Inna De Yard: The Soul of Jamaica (2019)

IDFA x Melkweg Best Of Music 2019

Cinema
Cineville gratis:

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 8,50

Geldig voor Cineville

Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 17:30 tot 18:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Inna De Yard: The Soul of Jamaica (2019)

IDFA x Melkweg Best Of Music 2019

Melkweg en IDFA zetten zich in om samen de beste verhalen over muziek te vertellen. En daarom vertonen we in onze Cinema nog een laatste keer onze drie favoriete muziekdocumentaires van afgelopen IDFA, gekozen door de bezoekers van het festival.

Inna de Yard is een samenwerking van de legendarische Jamaicaanse reggaemuzikanten Ken Boothe, Winston McAnuff, Kiddus I (Rockers) en Cedric Myton (The Congos) waarin ze de essentie van reggae proberen te vangen en door te geven aan de nieuwe generatie. Tussen de repetities door delen ze hun visie op het verleden, heden en toekomst van het genre. 

“De oervorm van creatie: gewoon jammen in de tuin.” Dat is het doel van het project Inna de Yard, waarbij legendes van de Jamaicaanse reggae samenkomen om hun hits van weleer opnieuw op te nemen. Maar dan wel akoestisch, in de tuin van een prachtige villa en in samenwerking met de jongere garde. Het gaat misschien niet meer even soepel als vroeger voor de grijs geworden iconen, maar het plezier is er niet minder om. En dan is er nog de eindeloze stroom van verhalen over hun gloriejaren, toen ze zij aan zij optraden met onder anderen Bob Marley en Peter Tosh.

In zijn heerlijke, energieke documentaire vermengt regisseur Peter Webber (Girl with a Pearl Earring) de vele opnamesessies met beelden van de latere tour door Europa. Tegelijkertijd laat hij ook de gigantische rol die reggae in de Jamaicaanse geschiedenis heeft gespeeld aan bod komen. Zoals een van de muzikanten zegt: “Sommige landen hebben diamanten. Sommige hebben olie. En wij hebben reggaemuziek.”

 • Regisseur
  Peter Webber
  Jaar
  2019
  Land
  Frankrijk
  Duur
  99 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Spotify
 • Tweet this
Inna De Yard Official UK Trailer | In Cinemas 30 August


Melkweg tipt