It's Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet (2020)

It's Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

It's Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet (2020)

IN-EDIT International Music Documentary Film Festival 2021 - NL Première

Live: Mye Taai

IN-EDIT is terug! De derde editie van het muziekdocumentairefestival vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 juni op meerdere locaties, waaronder de Melkweg. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien, zoals de Nederlandse première van 'It’s Yours: A Story Of Hip Hop And The Internet ' van Marguerite de Bourgoing met een live-optreden van Mye Taai!

Gefilmd over een periode van tien jaar onderzoekt 'It’s Yours' hoe het mogelijk werd om een rapster te worden door middel van Twitter, Youtube en Myspace. De film volgt innovatieve en ondernemende artiesten als Wiz Khalifa, Lil B, Odd Future and Syd the Kid (The Internet) op de voet terwijl zij hiermee bezig waren. Kijk hoe de nieuwste generatie hiphop-artiesten het internet succesvol gebruikten om hun muziek en reputatie tot grote hoogte te doen stijgen. Wie heeft een voltallig team van een label nodig als je in het bezit bent van een laptop met een sterke wifi-verbinding?

Het is de dageraad van de 21e eeuw: hiphop verkoopt als warme broodjes, maar dat doen de P2P file-sharing netwerken zoals Napster ook. In minder dan 20 jaar heeft de muziekindustrie een transformatie ondergaan, met een krachtsverschuiving weg van de grote opnamestudio's en naar de artiesten zelf toe. Dit fenomeen heeft de productie van hiphop meer beïnvloed dan welk andere genre dan ook, met al zijn jonge artiesten die zichzelf beginnen te verkopen op het internet – wat uiteindelijk het ineenstorten van de muziekindustrie zoals we die kennen alleen maar heeft versterkt.

Mye Taai is een minimalistisch electropunk duo dat in grimmige tirades een opzwepende dosis realiteit levert. Mike is verantwoordelijk voor de woorden en Rik draait de behendige beats.

 • Regisseur
  Marguerite de Bourgoing
  Jaar
  2020
  Land
  VS, Frankrijk
  Duur
  74 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • Tweet this


Melkweg tipt