Jazz on a Summer's Day (1959) + Live: Joya Mooi
Joya Mooi

Jazz on a Summer's Day (1959) + Live: Joya Mooi

Max
voorverkoop:

Prijs € 11

Cineville gratis

Prijs € 0

Geldig voor Cineville

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Cinevillepashouders kunnen een ticket te reserveren via info@melkweg.nl. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 90 minuten voor aanvang tot 15 minuten voor aanvang op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Jazz on a Summer's Day (1959) + Live: Joya Mooi

Een heerlijke zomeravond met film en livemuziek in de Max! Jazz on a Summer's Day is een stijlvol en zomers verslag van het Newport Jazz Festival van 1958, met o.a. Louis Armstrong, Thelonious Monk, Anita O'Day en Mahalia Jackson. Een muzikaal tijdsbeeld van een lang vervlogen Amerika, nu volledig gerestaureerd in 4K. Voor de film doet zangeres Joya Mooi een kort optreden!

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Jazz on a Summer's Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden.

Joya Mooi verbind wazige sonische verhalen met zoete melodieën en krachtige teksten en is een niet te stoppen kracht. De zangeres heeft haar eigen hybride van trappy R&B en droompop gecreëerd, waarin ze verhalen uit haar verleden en heden belichaamt. Met wortels in Nederland en Zuid-Afrika, is ze toegewijd om haar eigen eerlijke kijk op de wereld te delen, en zo bij te dragen aan een rechtvaardiger toekomst. Haar nieuwste EP 'Blossom Careful' bevat prachtige liedjes over vrijheid en spiritualiteit en verkreeg brede steun van BBC Radio 1Xtra tot CLASH & 3voor12. Eerder gooide ze hoge ogen met haar schitterende optredens op ESNS en in de Melkweg, en met nieuwe muziek op de planning is Joya Mooi voorbestemd om in 2021 nog met gemak verder te bloeien.

 • Regisseur
  Bert Stern
  Jaar
  1959
  Land
  VS
  Duur
  83 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Geen
 • 20:30 zaal open
  21:00 Joya Mooi
  21:20 film start
 • Tweet this


Melkweg tipt