Julidans NEXT: Niv Sheinfeld & Oren Laor & Keren Levi (IS)

Julidans NEXT: Niv Sheinfeld & Oren Laor & Keren Levi (IS)

Extra NEXT-programma

Upstairs
€ 12

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Julidans NEXT: Niv Sheinfeld & Oren Laor & Keren Levi (IS)

Extra NEXT-programma

BIG MOUTH & COVARIANCE (Niv Sheinfeld & Oren Laor & Keren Levi) - NL première
Op 8 juli toont Julidans Mana van de Vertigo Dance Company, een van de topgezelschappen uit Israël. Julidans NEXT kiest voor een werk van Niv Sheinfeld en Oren Laor. Zij behoren tot een nieuwe generatie dansmakers uit Israël, die hard aan de weg timmert.

Sheinfeld en Laor werken sinds zes jaar samen aan een groeiend oeuvre dat veelvuldig te zien is op de internationale podia. Big Mouth maakten ze samen met de Israëlische Keren Levi, die in Amsterdam woont en voorstellingen maakte bij o.a. Grand Theatre Groningen en DWA. Zij behoren tot een generatie die tegelijk kritisch en genuanceer

d naar de situatie in hun eigen land kijkt. “Intelligente en interessante kunstenaars, wiens werk in Europa hopelijk vaker te zien zal zijn.“ (Deutschland Radio Kultur)

In BIG MOUTH marcheren drie dansers synchroon op het ritme van marsmuziek en patriottische Israëlische volksliederen, tot één van hen uit de maat en uit het gelid valt. Big Mouth toont de strijd tussen het individu en het collectief, tussen het verlangen naar vrijheid en naar geborgenheid in de gemeenschap. "Persoonlijk, intelligent, humoristisch, droevig - uitstekend. Eenvoud die je recht in de maag stompt. Een must see!” (Globes)