Just To Be Queer: an indie queer night!

Just To Be Queer: an indie queer night!

Upstairs

Prijs € 13,80

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Just To Be Queer: an indie queer night!

LAJ / Maida Rose / Babs / Chrissie Quast / Ciao Lucifer / Transketeers / Tengbeh Kamara

Just To Be Queer: an indie queer night biedt een podium aan up-and-coming queer-artiesten van hét moment. Met een gevarieerd programma geeft het je de kans om je nieuwe favoriete queer-artiesten te ontdekken; van hip-hop tot dream-pop, van alternative R&B tot dansbare beats. Met liefde samengesteld voor-, en door de LGBTQia+ community. Buiten de live-muziek vindt er een mini-expo plaats waarin er werken van kunstenaars uit de community te zien zullen zijn. Werken die naast het overdragen van de kracht van queer joy ongelofelijk belangrijk zijn om te laten zien.

Babs is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd. In haar teksten rapt ze openlijk over haar eigen gevoel en gedrag, moedigt ze zichzelf en anderen aan om lef te tonen en voelt ze de samenleving aan de tand. Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannengedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante trap of dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het verhaal key is. Ze speelt met taal maar blijft recht voor haar raap. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving!

Chrissie is een jonge en opkomende producer en DJ die je in de gaten moet houden, en zorg ervoor dat je ze betrapt terwijl ze smaakvol haar eigen unieke kijk op de hedendaagse club- en huiscultuur portretteert. Niet te verwarren met een nieuweling, Chrissie is al eens in de buurt geweest en speelde al internationaal gerenommeerde festivals als Welcome To The Future, Wildeburg, Into The Woods en podia Thuishaven, Claire en Radion die gitaar speelden in live-elektronicaband Dialoque (releases op de labels Armada, Krooks Records, Sol Selectas). Nu van plan om op eigen benen te staan, zal haar debuut-EP "Districts" vanaf december 2020 te bewonderen zijn op alle standaardplatforms (Spotify/Beatport/iTunes).

Indiepop-duo Ciao Lucifer besluit dat het de hoogste tijd is om hun mannelijkheid te accepteren. Middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits zingen “It’s too late to die young”, maar ze willen wel op hun eigen manier volwassen worden. “De grootste angst is Don Draper,” zegt Marnix, “we willen openlijk leren praten over onze emoties, dromen en behoeftes.” Ze omschrijven in heerlijke indiepopliedjes waar ze naartoe willen groeien. Willem: “Sterk en kwetsbaar, meevoelend en eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk.” Hun songs zijn vrolijk en energiek. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. Marnix licht toe: “We voelen ons niet te cool om een ‘feelgood band’ te zijn, maar eigenlijk zingen we over hele persoonlijke dingen. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen.

L.A.J. (Lisa Ann Jonker) combineert indiepop met groovy alternatieve r&b. Soms hyperactief, soms minimalistisch, maar altijd met introspectieve teksten die zijn geschreven als muzikale remedie tegen het malen in haar hoofd. Tegen doemdenken. “Ik maak meestal muziek als ik niet goed in mijn vel zit, en af wil van dat gevoel of het juist beter wil begrijpen. Muziek maken ontstaat voor mij uit een niet te onderdrukken drang om problemen en kopzorgen op te lossen.” Lisa laat zich inspireren door artiesten als Dua Saleh en Kali Uchis. Ze zit vol tegenstellingen. Een queer 90’s kid, maar groeide op in een christelijk milieu. Indierocker in hart en nieren, maar luistert liever naar minimalistische R&B. De eerste vier singles kwamen uit begin vorige jaar en zijn hier te vinden. Debuutsingle 'You Groove' werd door Timo Pisart (3voor12) omschreven als 'een heerijk verslavend liedje. Er zit een gemene gitaarriff in dit nummer, een verslavende groove en een extatisch refrein'. Een handvol nieuwe tracks wordt verwacht in het najaar van 2022!

Maida Rose zet 2022 in vuur en vlam met hun catchy dreampop muziek. Het project is een vehikel voor de songwriting partners Roos Meijer en Javièr den Leeuw. Na de afgelopen vijf jaar te hebben doorgebracht met schrijven en opnemen op de zolder van het ouderlijk huis van Javièr, was de band eindelijk klaar om hun muziek te delen. De persoonlijke ervaringen van het duo tijdens de adolescentie vormden de inspiratie voor het debuutalbum ‘Tales of Adolescence’, die op 25 maart 2022 werd uitgebracht. De plaat staat vol verhalen over liefde - oude en nieuwe -, en uitingen van depressie en andere diepe gevoelens, verhuld in een intieme en dromerige sound. Als je van Beach House en Cigarettes After Sex houdt, staat je een absolute traktatie te wachten.

Mini-expo programma:

Tengbeh Kamara
Tengbeh Kamara is een Liberiaans-Nederlandse fotograaf die zich voornamelijk bezighoudt met het vastleggen van zwarte communities en queer communities in Nederland. Hiervoor fotografeert die vaak protesten en activisten, maar ook alledaagse momenten en mensen uit diens directe omgeving. De serie die tijdens Just To Be Queer te zien zal zijn, gaat over lhbtqia+ personen in Liberia. Hoewel homoseksualiteit in Liberia verboden is, bloeit er toch een actieve queer community. In het geheim worden queerfeesten gegeven, huwelijksceremonies gehouden, er wordt samengewoond. Ongeacht het wetboek weten queer mensen elkaar overal te vinden. De serie bestaat uit twee delen: het eerste deel is een set intieme foto’s van koppels in de sloppenwijken van Monrovia. Het tweede deel van de serie is op Firestone Rubber Plantation, ver buiten de stad, waar de geportretteerden, voornamelijk trans vrouwen, veilig de kans hadden om zich te kleden naar hun echte zelf. Hoewel de gemeenschap in Liberia nog veel obstakels moet overwinnen, focust Tengbeh in deze serie vooral op de schoonheid van queer mensen, de kracht van queer liefde en de allerdaagse queer joy.

I Am Not A Number (film)
'I Am Not a Number' is een intieme documentaire en portretserie waarin vijf transgender vrouwen de ruimte nemen om hun eigen, vaak aan de kant geschoven verhalen in hun eigen vaak verstilde woorden te vertellen. Elke vrouw deelt haar ervaringen met migratie, de worstelingen waarmee ze wordt geconfronteerd en waar ze kracht vindt. 'I Am Not A Number: Alejandra' is de eerste in de serie die geregiseerd werd door The Transketeers.

 • 18:30 zaal open
  19:00 Maida Rose
  19:50 LAJ
  20:40 Ciao Lucifer
  21:30 Babs
  22:00 Chrissie Quast
 • Tweet this


Melkweg tipt