Klaxons

Klaxons

OZ
€ 16 + lidmaatschap
* Excl. € 4 (maand)/€ 25 (jaar) verplicht lidmaatschap.

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Klaxons

Support: Fenech-Soler

​Jonge nu-ravers van weleer Klaxons zijn terug en hebben zich voor hun eerste album in vier jaar opnieuw uitgevonden. Op 'Love Frequency' mengt de Engelse band vertrouwd elektronische, energieke poptracks met disco en rave-invloeden, zoals te horen in nieuwste singles 'There Is No Other Time' en 'Show Me A Miracle'. Andere, iets minder ruige koek weliswaar dan oude hits 'From Atlantis To Interzone' of 'Golden Skans', waarmee de band in 2007 teruggreep op de sfeer rond de wilde Engelse raveparties van begin jaren negentig. Een moordend tempo, zware beats, loeiende sirenes en hoog gezongen koortjes; dat waren de kenmerken van het flink opjuttende Klaxons-geluid.

​Die singles en debuutalbum 'Myths Of The Near Future' zorgden voor een heftige nu-rave-hype, inclusief uitzinnige, met glowsticks gewapende fans bij de shows. De gevonden stijl werd voortgezet op het nog iets heftiger tweede album ‘Surfing The Void’ uit 2010, waarop Klaxons ook voorzichtig aan spacerock rook.

Daarna bleef het jarenlang stil rond de band, tot de vroege lente van 2014: ‘There Is No Other Time’ was het eerste nieuwe Klaxons-nummer in jaren een soepeltjes swingende track met een luchtiger en frisser synthpopgeluid, met de pakkende koortjes als herkenningspunt. Denk echter niet dat de band bij concerten de oude successen zal vergeten: bij een Klaxons-concert anno 2014 smelten memory lane en het heden samen tot een dansbare trip met de opwindende ravetrekjes van zeven jaar terug.

  • 19:30 zaal open
    20:00 Fenech-Soler
    21:00 Klaxons
  • Tweet this

Melkweg tipt