Kunstschooldag[en]

Kunstschooldag[en]

Max
Besloten

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Kunstschooldag[en]

NELCON & ELLA JOHN

Tijdens Kunstschooldag[en] trekken duizenden 8e-groepers en hun begeleiders door de stad op zoek naar kunst en cultuur. Diezelfde scholieren hebben in de voorgaande jaren al een paar keer kennisgemaakt met kunst, op school en daarbuiten. Ze bezochten voorstellingen, concerten en musea. Ook namen ze deel aan intensieve projecten in de klas. Kunstschooldag[en] biedt deze 8e-groepers een bruisende afsluiting van hun ‘kunstcarrière’ op de basisschool. De deelnemende Amsterdamse kunstinstellingen bieden tijdens het evenement een speciaal programma aan. Dat programma is tegelijkertijd een visitekaartje voor wat de instellingen het hele jaar te bieden hebben.

Nelcon ‘Als je iets wilt, moet je het zelf fixen.’

Rapper Nelcon uit Utrecht begint in 2018 met rappen om de vreugde terug te vinden, nadat zijn moeder was overleden. Hij maakt nog steeds muziek, maar nu vooral omdat hij het leuk vindt. Van zijn broer, producer Clibbo, leerde hij dat als je iets wilt, je dat zelf moet fixen. Dat knoopte hij in zijn oren. Inmiddels staat hij bekend om zijn frisse bangers en afwijkende flows. Hij rapt graag over zijn stad Utrecht, zoals in zijn eerste single Sneeuw in de Flats van Overvecht. Maar ook over Amsterdam, de stad waar hij de studio induikt, zoals in Notre Dame: ‘Ik ben als een toerist in Amsterdam / Ik kom uit UTK, dat is een ander land.’

Ella John ‘Het begint toch altijd bij jezelf.’

Ze moet dansend en rappend geboren zijn, zo aanstekelijk is haar energie. En ze is gefocust, net als Nelcon. Want het allerbelangrijkste is volgens haar het vinden van focus en motivatie. ‘Het begint toch altijd bij jezelf.’ Haar teksten zijn nooit zomaar, daar zit een boodschap in. Want met haar muziek wil ze iets uitdragen. Over dat jouw omgeving een reflectie is van jezelf, bijvoorbeeld, en dat iedereen zelf verantwoordelijk is met wie ze om gaan. Je moet wel goed luisteren naar haar teksten, soms wel tien keer, want er zit veel slang in.