Lee 'Scratch' Perry's Vision Of Paradise (2015)

Lee 'Scratch' Perry's Vision Of Paradise (2015)

Lee 'Scratch' Perry Tribute - Presented by Caribbean Creativity

Cinema
voorverkoop:

Prijs € 11

Uitverkocht

Cineville gratis

Prijs € 0

deurverkoop

Prijs € 11

Dit programma wordt volgens de coronarichtlijnen georganiseerd. We volgen hierbij de actuele adviezen en regels van de overheid en het RIVM. Lees hier wat dat betekent voor jouw bezoek: www.melkweg.nl/jouwbezoek. Houders van de Cinevillepas kunnen vanaf een week voor de voorstelling via de filmpagina op www.cineville.nl een ticket bestellen. Dit ticket is alleen geldig in combinatie met de Cinevillepas. Ticket en pas worden gescand bij aankomst in de Melkweg. Wanneer er nog kaarten beschikbaar zijn is aanloop op de avond zelf ook mogelijk.

www.cineville.nl

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Lee 'Scratch' Perry's Vision Of Paradise (2015)

Lee 'Scratch' Perry Tribute - Presented by Caribbean Creativity

De documentaire 'Vision of Paradise' geeft een uniek portret van de onlangs overleden Jamaicaanse muzikant en producent Lee 'Scratch' Perry. De Duitse regisseur Volker Schaner volgde Perry 15 jaar lang op zijn avontuurlijke reis van Jamaica naar Ethiopië, Engeland, Duitsland en Zwitserland. In deze periode won Volker het volledige vertrouwen van de excentrieke muzikant, wat resulteerde in nooit eerder verkregen toegang tot en inzicht in het emotionele en spirituele leven van Perry. Naast uniek beeldmateriaal van de iconische grondlegger van de dub en vele andere bekende reggaemuzikanten, bestaat de film uit talloze surrealistische animaties die geïnspireerd zijn door allerlei stijlen, van Ethiopische kerkkunst tot The Beatles’ Yellow Submarine.

Lee ‘Scratch’ Perry wordt gezien als een van de grootheden in de reggae. Eind jaren vijftig begon hij zijn muziekcarrière als manusje-van-alles bij Studio One, waar hij later actief was als producent. Hij werkte met zo’n beetje iedereen die er in de reggaegeschiedenis toe doet, onder wie Bob Marley. Het aantal producties en albums waar Perry aan heeft meegewerkt loopt in de honderden, verspreid over een enorme verscheidenheid aan labels. Hij heeft opgenomen met artiesten als Keith Richards, The Beastie Boys, George Clinton, David Lynch, Moby, Bill Laswell, Sly Dunbar en Adrian Sherwood. In 2003 won Perry voor Jamaican E.T. een Grammy voor ‘Best Reggae Album’ en in 2004 werd hij door Rolling Stone Magazine opgenomen in hun Top 100 Beste Artiesten Allertijden.

Voor de film is er een introductie van Douwe Dijksterhuis van Caribbean Creativity.

 • Jaar
  2015
  Land
  VS
  Duur
  100 minuten
  Gesproken taal
  Engels
  Taal ondertiteling
  Engels
 • 21:00 start film
  23:00 einde film
 • Tweet this


Melkweg tipt