Lightyears Talk: Melkweg Expo

Lightyears Talk: Melkweg Expo

Onderdeel van De 50 Jaar Melkweg Marathon

Online

Let op: dit evenement heeft al plaats gevonden

Lightyears Talk: Melkweg Expo

Onderdeel van De 50 Jaar Melkweg Marathon

Luuk Heezen, Michelle Piergoelam, Cigdem Yuksel en Marwan Magroun

Luuk Heezen zal een gesprek leiden over activisme in de beeldcultuur met diverse gasten. Heezen is bekend als presentator van o.a. de podcast Kunst is Lang. Hij is een geoefende gesprekspartner met beeldend kunstenaars en duikt voor deze talk in de beeldgeschiedenis van Melkweg Expo en bespreekt hoe je met beeld vandaag te dag een dialoog kan oproepen of zelfs met je werk tot activisme kan aanzetten. Heezen gaat in gesprek met Michelle Piergoelam, Cigdem Yuksel en Marwan Magroun. 

Er kunnen live vragen aan de gasten gesteld worden!

Fotograaf Cigdem Yuksel richt haar camera op onderwerpen daar waar het wringt, waar conflict is of ontstaat. In haar nieuwste project onderzoekt ze de beeldvorming van moslima’s in de media. 

Michelle Piergoelam is dit jaar afgestudeerd aan de KABK. In haar fotografische werk maakt Piergoelam bewust gebruik van vertellingen, sprookjes en mythen vanuit verschillende tradities en culturen om haar geschiedenis en achtergrond te doorgronden. Met haar beelden probeert ze ‘zacht activisme’ te creëren door mythes en tradities uit haar Surinaamse achtergrond niet verloren te laten gaan.

Marwan Magroun is foto- en videograaf zal spreken over zijn visueel maatschappelijk project: Life of Fathers. Magroun fotografeert vaders uit verschillende culturele achtergronden, die dagelijks met vooroordelen te maken hebben.